arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Brenda Paap

Het gezicht van: Brenda Paap

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Brenda Paap.

Brenda is 43 jaar en werkzaam als boetiekeigenaresse van Bohochic Fashion.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, absoluut. Alles gaat een beetje hangen. Ik merk het vooral in mijn gezicht en bij mijn ogen: hangende oogleden en het is echt minder strak bij mijn kaaklijn. En ik heb van die neus-lippengroeven. Zo noem je toch die groeven naast je mond? Sinds ik die kleine heb, is het helemaal snel achteruitgegaan."

Botox, fillers: ik heb alles. Het is heel subtiel, maar het is wel allemaal net even iets frisser. Ik heb botox in mijn fronsrimpel, fillers op mijn jukbeenderen en bij mijn mondhoeken.

"Tussen mijn oren heb ik niet het idee dat ik ouder word, totdat ik in de spiegel kijk." (Lachend:) "Dan schrik ik me rot. Ik merk ook dat sommige dingen zwaarder zijn geworden. Toen ik nog vrijgezel was en geen kinderen had, dan ging ik soms wel vier keer per week op pad, maar dat kan nu echt niet meer. Ik moet echt minimaal drie dagen herstellen. Echt. Toen ik jong was vond ik het nog wel geinig om te werken met een kater, maar dat gaat nu niet meer. En mijn conditie gaat ook achteruit, ik ben sneller moe."

Botox

"Botox, fillers: ik heb alles. Het is heel subtiel, maar het is wel allemaal net even iets frisser. Ik heb botox in mijn fronsrimpel, fillers op mijn jukbeenderen en bij mijn mondhoeken. Door die fillers op mijn jukbeenderen zijn de wallen onder mijn ogen en mijn neus-lippenplooi ook meteen iets minder. Het is gewoon allemaal net even wat strakker. En door die fillers bij mijn mondhoeken kijk ik minder chagrijnig. (Lachend:) Dank je dokter Els Vogelpoel, dankzij jou is dat standaard chagrijnige hoofd weg."

"Ik vind vooral dat het subtiel moet. Ik zie heel veel jonge meiden die al volop aan de botox en fillers zijn. Die meiden beseffen niet hoe mooi ze zijn. Ik vind dat zo zonde."

Gezond leven

"Ja, ik probeer op te letten dat ik gezond eet. Elke ochtend kwark met noten, dat soort dingen. Ik ben geen snoeper van nature. Ik eet, omdat het moet. Maar ik doe wel mijn best om gezonde keuzes te maken. Veel groente en fruit, dat soort dingen.
Kijk, als ik 's avonds moet werken dan ben ik wel wat makkelijker. Dan bestel ik vaak een salade of een kant-en-klaarmaaltijd bij de buurman. Maar met patat maak je me niet blij."

Dat roken is zo vies. Aan het eind van de dag voel ik me ook helemaal doorgerookt. Echt, walgelijk. Walgelijk!


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Geen. Heel slecht, maar ik gebruik helemaal niks. Ik heb een moeilijke huid, die overal op reageert. Ik krijg overal uitslag en pukkels van. Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen goede crème gevonden, dus dan gebruik ik maar niks. Alleen een zonnebrandcrème, de prevention van IMAGE, die heeft ook meteen een tintje. Maar verder dus niks."

"Natuurlijk, ik reinig mijn huid wel. Ik haal 's avonds wel mijn make-up eraf. Maar gewoon heel ordinair met een scrub van Garnier en daarna nog een micellair water. Niks bijzonders, gewoon wat in de aanbieding is."

Wat is jouw beautyzonde?

"Roken. Walgelijk, walgelijk, walgelijk. Het is echt verschrikkelijk, maar ik ben verslaafd. Ik zou er vanaf willen, ook voor mijn kind. Ik rook niet waar hij bij is en hij ziet het nooit, maar om de paar uur moet ik een smoes verzinnen om even naar buiten te gaan. Kansloos. Echt kansloos.
Ik wil graag stoppen, maar het is nu een te stressvolle periode. Ik ben onderbezet in de winkel en ben verwikkeld in een rechtszaak met mijn ex. Het is nu de periode niet. Het slaat alleen nergens op. Dat roken is zo vies. Aan het eind van de dag voel ik me ook helemaal doorgerookt. Echt, walgelijk."


Wat is jouw beautytip?

"Ik word blij van slaap. Nachtrust is zo belangrijk. Als ik niet voldoende slaap, dan word ik chagrijnig. Aan de andere kant, merk ik dat het ook goed is om op stap te gaan, af en toe met vriendinnen iets doen. Ik doe te weinig op sociaal vlak. Overdag ben ik heel druk en dan vind ik het zo'n gedoe om een oppas te regelen, omdat 'mama' per se een avond op pad wil. Maar ik word er wel blij van."

"Het grappige is dat je door die fillers de vermoeidheid niet ziet. Dan voel ik me heel moe en heb ik het gevoel dat ik een afgetrokken hanghoofd heb, waar de moeheid vanaf druipt, maar dan krijg ik juist complimenten. Dan loop ik op mijn wenkbrauwen, maar krijg ik juist te horen dat ik er goed uitzie. Dat is dan wel heel leuk."

Welk cijfer geef je aan huid?

"Een 4. Mijn huid is gewoon een ramp. Ik heb acne en onderhuidse ontstekingen. En of ik er nu aan zit, of niet aan zit, ik krijg er een litteken van. Echt een drama. Ik heb alles geprobeerd, van antibiotica tot roaccutane, maar niks helpt. Ik heb gewoon een vette, overactieve huid. Ik heb altijd pukkels. Niet alleen op mijn gezicht, maar ook onderhuidse ontstekingen onder mijn armen."

"Ik heb Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) en één van de symptomen is acne. En overgewicht, maar dat heb ik gelukkig niet. Godzijdank."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram