arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bianca Blom

Het gezicht van: Bianca Blom

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Bianca Blom.

Bianca is 35 jaar oud en eigenaresse van LINJA.

Merk je dat je oud wordt?

"Ja, maar ik zit ook beter in mijn vel. Ik vind steeds beter mijn draai in het leven. Dus in die zin, zie ik er niet tegenop om ouder te worden. Integendeel, ik vind het eerder fijn."

Na een langdurig proces, waarbij ik van de huisarts naar de specialist in het ziekenhuis ben gegaan, bleek ik een allergie te hebben ontwikkeld voor de producten van Vichy.

"Ik merk natuurlijk ook veranderingen: ik moet nog beter op mijn voeding letten en meer mijn best doen om in shape te blijven. Maar ook met de producten die ik gebruik. Het moet net allemaal even anders. En beter.
Botox en fillers durf ik alleen echt niet. Ik vind het gewoon heel eng om iets in mijn gezicht spuiten. Straks gaat het mis. En dan? Dan ben ik mijn hele leven verminkt. Nee, daar ben ik veel te angstig voor."


Get Fit Faster

"Ik vind gezond leven heel belangrijk. Ik ben sinds kort begonnen met een personal trainer. Niet zomaar een personal trainer, maar een nieuwe techniek, waarbij je spieren onder spanning komen te staan. Het is door de NASA ontwikkeld en doorontwikkeld voor de consument.
Door die nieuwe techniek hoef je maar 20 minuten te trainen. Die 20 minuten staan gelijk aan 3 uur sporten in de sportschool."

"Ik heb het geprobeerd, in de sportschool met apparaten, want ik heb echt krachttraining nodig om in shape te komen. Dit werkt echt als een tierelier voor mij. Het is op afspraak, waardoor ik ook daadwerkelijk ga. En het neemt niet mijn hele dag in beslag, ik ben binnen 20 minuten klaar."

Ik vind alles lekker. Alle soorten groenten, alle soorten fruit, alle soorten vis, alle soorten vlees. Alles. Maar dus ook alle soorten chips, chocolade en snoep. Ik eet alleen ook alles.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsrtiueel eruit?

"Op mijn dertigste zat ik ineens onder de uitslag. Op de puberteit kon ik het niet gooien, want die lag al ver achter me en uit bloedonderzoeken kwam ook niks. Na een langdurig proces, waarbij ik van de huisarts naar de specialist in het ziekenhuis ben gegaan, bleek ik een allergie te hebben ontwikkeld voor de producten van Vichy."

"Ik gebruik nu voornamelijk natuurlijke producten, daar is mijn huid zo van opgeknapt. Ik ben van mening dat wat je op je huid smeert, je eigenlijk ook zou moeten kunnen eten. Je huid is je grootste orgaan, dus de crème die je gebruikt komt uiteindelijk in je hele systeem terecht."


Squalan

"Ik gebruik sinds een halfjaar de producten van Squalan. Ik doe 's ochtends en 's avonds eigenlijk hetzelfde: ik reinig mijn huid met de cleanser van Squalan.
Wat ik heel fijn vind, is dat het geen reinigingsproduct is wat je huid uitdroogt. In plaats van al het vocht aan je huid te onttrekken, doet deze cleanser juist het tegenovergestelde. Hij verrijkt je huid."

"En dan dus een olie. Ik was eerst wat huiverig, want ik heb een gemengde huid. En met mijn verleden, leek het me niet verstandig om een olie te gebruiken, maar het tegenovergestelde is waar.
Hetzelfde geldt voor mijn pigmentvlekken. Die zijn door die olie ook rustiger. Het is juist contra. Dat moet je alleen wel weten."


Wat is jouw beautytip?

"Ik denk dat je op zoek moet gaan naar waar je blij van wordt. Wat maakt die 'spartel' in je los. Dat is alleen voor iedereen anders. Probeer te achterhalen waar je energie van krijgt. Waar haal je voldoening uit, waar heb je plezier van? Ik denk dat als je dat vindt, dat je dat ook terugziet in de spiegel."

Wat is jouw zonde?

"Ik vind alles lekker. Alle soorten groenten, alle soorten fruit, alle soorten vis, alle soorten vlees. Alles. Maar dus ook alle soorten chips, chocolade en snoep.
(Lachend:) Ik eet alleen ook alles. Om die reden heb ik ook nooit chips of snoep in huis. Het maakt niet uit hoe groot de verpakking is, ik eet alles in één keer op."

"Eén keer in de zoveel tijd trakteer ik mezelf op chocolade. Dat hoort er ook bij. Genieten is ook onderdeel van het leven. Dan koop ik alleen een kleine verpakking."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Op dit moment zeker wel een 8,5. Ook omdat ik weet waar ik vandaan kom. Ik realiseer me hoe fijn het is als je huid gewoon gezond is. Juist vanwege dat besef ben ik misschien wel extra blij."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram