arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Barbara Peek

Het gezicht van: Barbara Peek

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Barbara Peek.

Barbara is 49 jaar en eigenaresse van Lapeek.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, maar ik vind het niet erg. Ik geniet veel meer van het leven en de kleine dingen die ertoe doen. Het leuke aan ouder worden is dat er meer rust in het leven is, omdat ik me niet meer zo druk maak om wat anderen van me vinden. Mijn gezin is ook het allerbelangrijkste. En mijn vriendinnen; een goed gesprek met diepgang, dat is wat het leven zo mooi maakt.”

Het is heel simpel, mijn beautygeheim is dat ik gewoon veel meer vet heb. Ik weet ook zeker dat als ik nu 15 kilo zou afvallen, dat ik er 10 jaar ouder uit zou zien."

"Ik geloof heel erg in energie, en dat wat je in het leven stopt je ook vanzelf weer terug krijgt. Als je chagrijnig kijkt, moet je ook niet raar opkijken als andere mensen chagrijnig terugkijken. Daarom probeer ik ook zo veel mogelijk te lachen, daar word je vanzelf vrolijk van. Je moet zelf je eigen slingers ophangen in het leven, niemand anders doet het voor je.
Ik vind het ook heerlijk om met jongere mensen om te gaan, ze hebben een andere energie dan vrouwen van mijn leeftijd. De naïviteit, de onervarenheid en het feit dat ze het leven nog moeten ontdekken daar lift ik op mee. Ik zuig die energie in me op en volgens mij voorkom ik ook zo dat ik een oude zeur word."

"Eigenlijk ben ik altijd al 10 kilo 'te zwaar' geweest, maar dit gewicht past bij mij. Ik zie er ook zo goed uit, omdat ik 82 kilo weeg. Het is heel simpel, mijn beautygeheim is dat ik gewoon veel meer vet heb. Ik weet ook zeker dat als ik nu 15 kilo zou afvallen, dat ik er 10 jaar ouder uit zou zien."


Fillers

"Ik ben een groot voorstander van cosmetische ingrepen om jezelf beter te voelen. Mits je je natuurlijk schoonheid niet verliest. Ik heb twee 'grote' ingrepen laten doen: een ooglid- en een buikwandcorrectie en ik heb ook nog een filler in mijn slaaprimpel. Drie jaar geleden heb ik mijn lippen laten opvullen, maar dat was zo natuurlijk dat niemand het zag. Tja, dan heeft het dus geen enkele zin, dus daar ben ik mee gestopt."

"Ik vind dat ik best wel gezond leef, zeker als ik het vergelijk met vroeger. Tegenwoordig drink ik bijvoorbeeld alleen nog maar wijn in het weekend. Ik ben een echte wijnliefhebber en vroeger dronk ik iedere dag. Als ik nu doordeweeks een etentje heb, dan probeer ik het bij één glas te houden. En ik let op wat ik eet. Mijn natuurlijke gewicht ligt tussen de 79 en 82 kilo. Nu ben ik weer weer even ietsje zwaarder, maar dan ben ik druk en in plaats van gezond te lunchen haal ik dan tussendoor een tosti. Dat moet ik eigenlijk niet doen, want ik wil 's avonds ook gewoon met het gezin mee-eten. Ik ben niet het type van een blaadje sla, ik wil het goede voorbeeld geven."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik neem mijn huid ongelooflijk serieus. Ik heb vanaf mijn achttiende meer geld uitgegeven aan huidverzorging, dan aan kleding. Vanaf mijn vijfentwintigste kocht ik van mijn zuurverdiende salaris La Prairie. En je weet wat die producten kosten.
Ik heb meer dan twintig jaar non-stop La Prairie gebruikt, dus ik ben echt heel blij dat ik twee jaar geleden EmerginC heb ontdekt. Met het geld dat ik bespaar laat ik nu elk kwartaal PRP doen. Die behandeling is echt waanzinnig, daar zweer ik bij. En in combinatie met één keer per jaar een laserbehandeling voor mijn gezicht, zie ik gewoon resultaat. Mijn huid is gewoon helemaal top."

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht en daarna gebruik ik het EmerginC Peptide Booster serum en een ooggel. Die breng ik trouwens altijd aan met een kwastje. Je vingertoppen zijn vaak te ruw en vooral rondom je ogen moet je voorzichtig zijn. Als ik nog ooggel overheb, dan smeer ik wat op mijn lippen. Ik doe het liefst alles met een kwastje, als ik het met mijn handen doe gebruik ik twee keer zo veel en gaat het tussen mijn nagels zitten."

Ik geloof er heel erg in dat iedereen zijn eigen natuurlijke gewicht heeft. Als je altijd aan de lijn bent en heel hard moet vechten om op een lager gewicht te komen, dan wil je lichaam het gewoon niet.

"EmerginC Hydra Repair is echt mijn favoriet. Ik zorg dat ik er altijd één bij me heb, maar ik geef ze ook vaak weg aan vriendinnen. Ik gooi ze in mijn tas en heb er voor de zekerheid ook altijd eentje in mijn portemonnee. Als je 's avonds laat naar bed toe gaat (dat is op mijn leeftijd natuurlijk killing), dan moet je gewoon even een capsule over je nachtcrème doen en je ziet de volgende niet dat je weg geweest bent."


Organic Ginger Lime Sugar Scrub

"En ik ben dus verslaafd aan de Organic Ginger Lime Sugar Scrub. Als je ouder wordt, worden je handen steeds droger. Sinds ik deze scrub gebruik, merk ik dat mijn handen zachter worden. Eerlijk gezegd heb ik hem nog niet zo lang, dus ik kan het niet helemaal goed beoordelen, maar het is in ieder geval al een stuk beter dan met crème."

Wat is jouw beautytip?

"Eten! Lekker eten en vooral genieten van het leven. Ik geloof er heel erg in dat iedereen zijn eigen natuurlijke gewicht heeft. Als je altijd aan de lijn bent en heel hard moet vechten om op een lager gewicht te komen, dan wil je lichaam het gewoon niet. Het is gewoon heel erg belangrijk om dicht bij jezelf blijven. Maat 46 kan namelijk ook heel mooi zijn, maar je moet wel de juiste kleding kopen. Als je je maar goed kleedt, dan is er niks aan de hand."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik ben heel erg ongeduldig en ook vrij snel afgeleid. Ik zou willen zeggen dat het niet vaak gebeurt, maar het komt regelmatig voor dat ik iets niet interessant vind en dan sla ik het niet op. Ik zeg wel eens gekscherend dat ik lijd aan dementie light, want ik ben gewoon heel vaak aan het dromen. Dan luister ik niet en ga ik volledig op in mijn eigen wereld."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Zeker een 9. Ik ben heel blij. Ik zou bijna zeggen een 10, ik ben gewoon helemaal blij met hoe ik eruitzie."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram