arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Barbara Ansink

Het gezicht van: Barbara Ansink

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Barbara Ansink.

Barbara is 71 jaar en met pensioen.

71 jaar, wat zie je er geweldig uit!

“Ik moet er wel veel voor doen en ik merk ook dat het steeds meer moeite kost. Ik probeer veel te blijven bewegen, ik fiets en wandel elke dag langs de zee en ik doe 3 keer per week aan yoga."

"Ik ben best wel tevreden, maar heb wel meer last van 'mankementen'. Ik merk echt dat ik over de zeventig ben en dat het allemaal niet meer vanzelfsprekend is. Elk jaar komt er ook wel iets bij. De tijd dat ik alles uit het leven kon halen, is niet meer. Een volle agenda betekent vaak dat ik de volgende dag moet boeten; dan ben ik kapot en heb ik hoofdpijn."

"Ik probeer mijn leeftijd te accepteren en mijn leven er niet onder te laten lijden, maar ik hou er onbewust toch rekening mee. Ik ben in de fase van het minderen aangekomen en doe het gewoon net iets rustiger aan, neem meer de tijd voor dingen."

"Ik zie van mezelf dat ik niet de mooiste ben, maar ik probeer er wel verzorgd uit te zien. Ik vind het belangrijk dat mijn haar goed geknipt is en ga elke 6 weken naar de schoonheidsspecialiste om mijn gezicht te laten reinigen en mijn wenkbrauwen te laten doen."

"Aan mijn gezicht zie je ook dat ik ouder word. Het gaat ineens enorm hard en het hangt allemaal. Ik ben me er ook bewust van dat ik vooral niet te mager moet worden. Toch zul je mij geen junkfood zien eten. Nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Het is een jeugdtrauma, uit mijn tijd op de kostschool. Daar was het eten zo smerig, dat ik me heb voorgenomen om voortaan nooit meer vies te eten. Ik kan dan ook nog steeds 10 kilometer extra fietsen om iets lekkers te eten."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Voordat ik ga douchen, smeer ik mijn gezicht altijd in met olie. Op deze manier probeer ik te voorkomen dat ik een droge huid krijg, ik vind het vreselijk als het trekkerig is. Daarna gebruik ik altijd een lotion van La Roche-Posay Anthelios en een zonnebrandcrème. Wat er ook gebeurt, ik heb altijd factor 50 op. Deze zonnebrandcrème van La Roche-Posay zie je niet, hij heeft geen witte gloed."

"’s Nachts gebruik ik de Elizabeth Arden Signature Visible Difference Refining Moisture Cream. Geen idee of dat een goede crème is, ik smeer hem gewoon zonder nadenken op mijn gezicht. Het is een vette crème, hij ruikt helemaal niet lekker en ik heb ook eigenlijk geen idee waarom ik hem gebruik. Mijn moeder gebruikte vroeger ook Elizabeth Arden en haar huid was mooi, dus nu zitten mijn zus en ik er ook aan. Als je het zo bekijkt is het natuurlijk idioterie..."

"Ik zie van mezelf dat ik niet de mooiste ben, maar ik probeer er wel verzorgd uit te zien. Ik vind het belangrijk dat mijn haar goed geknipt is en ga elke 6 weken naar de schoonheidsspecialiste om mijn gezicht te laten reinigen en mijn wenkbrauwen te laten doen."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik geef te veel geld uit aan kleren. Ik wil graag net even anders zijn, niet doorsnee. Dat heb ik heel sterk, maar dan heb ik moeite om maat te houden. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar ik heb jammer genoeg een zwak voor mooie dingen. Het hoeft niet per se luxe te zijn, maar de kwaliteit moet wel goed zijn. Dat zijn vaak de luxe merken, dat geef ik toe."

"Ik vind het gewoon belangrijk om er verzorgd uit te zien en dat betekent dat ik soms andere dingen moet laten. Vroeger deed ik het allemaal, maar tegenwoordig doe ik het rustiger aan. Ik had een rijk leven, zowel qua inhoud als qua inkomen, maar mijn scheiding heeft daar verandering in gebracht. Ik mag nog steeds niet klagen, maar het houdt wel in dat ik soms keuzes moet maken. (Lachend): vroeger kon alles, maar tegenwoordig gaat een mooie sjaal vaak ten koste van een bezoek aan een tentoonstelling of een jazzconcert."

Wat is beautytip?

"Als je ouder wordt, en zoals ik alleen woont, is het belangrijk om niet te vereenzamen. Invulling aan je dagen geven, is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Dat heeft niet alleen te maken met hoe je eruitziet, maar voornamelijk met hoe je je voelt. Ik woon alleen en dan moet je op zoek naar geestelijk voer; regelmatig een boek lezen en een goed gesprek voeren met vriendinnen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 6. Het is het verval dat me dwarszit. En ik teken snel. Als ik vermoeid ben, dan zie je het ook meteen.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram