arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anouk Geurts

Het gezicht van: Anouk Geurts

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anouk Geurts.

Anouk is 41 jaar en eigenaresse van A/N/G Cosmetics.

Merk je dat je ouder wordt?

"Helaas wel. Ik zie het vooral aan de pigmentvlekken in mijn gezicht en aan de ‘lachrimpels’ bij mijn mondhoeken. Die blijven tegenwoordig constant in de plooi, zeg maar. En de lijntjes rondom ogen. Zeker als ik het vergelijk met de egale en stevige huid van mijn jonge kinderen. Het is ook wonderlijk om te zien hoe snel deze herstelt."

"Ik geloof heel erg in de wisselwerking tussen voeding en je huid. Je huid zegt alles en is een weerspiegeling van hoe je je voelt. Als je een onrustige huid hebt, dan wordt dit vaak veroorzaakt door een verkeerd eetpatroon. Hetzelfde geldt voor een opgeblazen gevoel. Je hebt dan meestal niet alleen last van je buik, maar je ziet het dan ook terug in je huid. Stamppot is bijvoorbeeld niet mijn voedsel. Ik vind het wel lekker en eet ook mee met de pot, maar daarna ligt het heel zwaar op de maag."


"Ik heb niet het gevoel dat ik mezelf iets ontzeg, want ik ben ervan overtuigd dat mijn lichaam zelf aangeeft wat het nodig heeft. Ik hou bijvoorbeeld niet van lever en ik zal in een restaurant ook nooit een entrecote bestellen, dat gaat echt aan me voorbij. Maar ik kan bijvoorbeeld wel weer genieten van een hamburger en steak tartare vind ik ook echt lekker."

"Ik heb een periode heel strikt op mijn voeding gelet, maar op lange termijn werkt dat niet voor mij. Ik laat het nu ook meer los en zoek meer naar een natuurlijke balans. Hetzelfde geldt voor sport. Ik doe aan yoga, loop hard en vind dansen leuk, maar je zal me bijvoorbeeld niet op zondagochtend in de sportschool bij 'Bodypump' tegenkomen. Die tijd besteed ik liever anders of breng ik door met mijn gezin."

"Ik gebruik nog geen botox of fillers. Ik ben er absoluut niet tegen, alleen voel ik zelf die wens nu nog niet. Mocht er ooit een dag komen dat ik die behoefte wel heb, dan zal ik het zeker niet laten. Ik zie namelijk ook welk effect het op je psyche kan hebben. Het heeft ook voor een deel met zelfvertrouwen te maken. Je kan nog zulke mooie kleren dragen of jezelf mooi opmaken, maar als je niet lekker in je vel zit, verbleekt alles. Ik zie dus wel de toegevoegde waarde van de behandeling, de empowerment die het kan geven. Als je het doet, doe het dan niet voor een ander, maar beschouw het echt als cadeau voor jezelf."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik vind het echt heerlijk om mijn huid goed te verzorgen, ik heb ook hele vaste rituelen. De meeste producten zijn van Team Dr Joseph. Vanzelfsprekend reinig ik altijd mijn huid, zoals ik ook altijd mijn tanden poets. Ik heb geen smetvrees, maar ik snap niet hoe je kan gaan slapen zonder je huid te reinigen."

Team Dr Joseph

"Ik gebruik eerst een reinigingsmilk, een toner, het Supreme Repair Well Aging Serum en ik sluit af met de Daily Repair Well Aging Cream. En ik ben bezig met het ontwikkelen van een voedende en regenererende gezichtsolie en die heb ik sinds kort ook aan mijn huidverzorgingsritueel toegevoegd."


"Alles wat je voor je huid doet, doe je uiteindelijk voor jezelf. Ik geloof niet in alleen maar het verzorgen van je huid. Het gaat veel verder. Ik geef ook echt bewust aandacht aan mijn huid. Ik vind het bijvoorbeeld ook een heerlijk, ontspannen gevoel om een crème aan te brengen. Daar word ik blij van. Als ik chagrijnig ben, dan kan ik echt vrolijk worden van een masker. Ik ga ook regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een Hydradermie Youth-gezichtsbehandeling van Guinot en dat geeft me echt een positief gevoel. Mijn huid beschermt me, dus daar probeer ik op mijn manier weer zo goed mogelijk voor te zorgen."

Wat is jouw beautyzonde?

"De zon. Ik kan echt zo genieten van zonnestralen op mijn gezicht, ondanks dat ik natuurlijk weet dat het niet echt goed is voor mijn pigmentvlekken.
Natuurlijk gebruik ik altijd een zonnebrandcrème en ik draag ook vaak een hoed, maar ik laat mijn gezicht wel bruin worden. En mijn lichaam trouwens ook. Ik vind het een fijn gevoel en uiteindelijk staat alles net even iets leuker. Ik ga wel heel bewust niet onder de zonnebank, maar de zon vind ik zo lekker."


Wat is jouw beautytip?

"Het ligt voor de hand, maar ik geloof echt dat als je gelukkig bent dat je dan op je mooist bent. Dus doe vooral wat je leuk vindt én ook met wie je leuk vindt. Geniet van het leven."

"En geef je huid wat ze nodig heeft. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, ik denk juist dat je het simpel moet houden. Mijn ogen tekenen bijvoorbeeld snel, dus dat is een aandachtspunt voor mij. Ik geef mezelf twee keer per week een Lift Up Eye Treatment met collageensheets. Hierna zie ik er meteen stralend en fris uit."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik geef mezelf echt een 8. Ik kan leven met mijn fijne lijntjes en pigmentvlekken. Het is wat het is. Ik word deze maand 42 jaar, dus ik vind eigenlijk niet dat ik mag klagen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram