arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het gezicht van: Anouk Buziau

Het gezicht van: Anouk Buziau

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anouk Buziau.

Anouk is 33 jaar en eigenaresse van Gesponnen Suiker.

Merk je dat je ouder wordt?

"Jazeker. Echt, het is ongelooflijk. Omdat ik altijd jonger word geschat, had ik niet gedacht dat het me zou overkomen, maar ik zie het in mijn gezicht, aan mijn lichaam en merk het aan mijn denken en doen dat ik ouder word. Correctie: ouder ben."

"Dat ik aan de buitenkant ouder word, vind ik niet leuk. Aan de binnenkant daarentegen wel. Ik weet meer, ik heb meer meegemaakt en heb gewoon meer gezien van het leven. Dat vind ik echt fijn. Met het uiterlijke gedeelte heb ik alleen wat meer moeite mee. In tegenstelling tot vroeger, toen deed ik er alles aan om ouder te lijken."

"Ik zie het ook echt aan mijn lichaam, vooral aan mijn benen. Nu moet ik toegeven dat ik weinig sport. Als je niks doet, dan gebeurt er ook niks en dat merk ik."

Uiterlijk klinkt zo oppervlakkig, maar het is heel belangrijk. Ik merk dat als ik zorg en aandacht aan mezelf besteed, ik er blij van word.


"Ik ben geen sporter, dus ik vind het ook moeilijk om er tijd voor te maken. Elke dag neem ik mezelf voor om weer wat te gaan doen, maar het komt er gewoon niet van. In de zomer heb ik een aantal keer hardgelopen, maar in de winter vind ik het helemaal niks. Ik vind het gewoon te koud; mijn handen zijn koud, alles is koud.
(Lachend:) Ik wil het wel, maar ik ben er nog niet aan toe. Nu kies ik er nog voor om 's ochtends te ontspannen en een uurtje langer in mijn bed te blijven liggen."

Zonnebank

"Tot nu toe red ik het nog met een crème, maar ik moet zeggen dat ik wel aan het twijfelen ben over botox. Ik zit erover te denken of ik mijn voorhoofd wil laten doen. Ik probeer natuurlijk mooi oud te worden, maar ik kan niks garanderen. Ik doe echt mijn best. Ik stel bijvoorbeeld de zonnebank ook uit. Ik wil dolgraag, maar ik ga niet, omdat ik weet hoe slecht het is voor mijn huid."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik alles van La Prairie: reinigingsproducten, lotion, serum en een crème. Ik vind het alleen echt bizar duur. Hiervoor gebruikte ik Dermalogica en ik moet eerlijk zeggen dat ik twijfel of ik verschil zie. Mijn schoonheidsspecialiste gebruikt La Prairie en dan stap je automatisch over, maar de prijs doet me elke keer weer twijfelen."


"En voor mijn lichaam gebruik ik de producten van Aesop. Daar ben ik helemaal fan van. Heb toevallig deze week nog badproducten gekocht."

"Ik vind La Prairie trouwens wel heel fijn in gebruik. Ik heb nu een flacon met een pompje en dat is ideaal. Ik hou er niet van om met mijn vingers in een pot te zitten. Verder ben ik vrij lui, ik gebruik 's ochtends en 's avonds dezelfde crème en verder doe ik niet zo veel. Ik moet trouwens wel een zonnebrandcrème gaan gebruiken, want ik krijg pigmentvlekken. Ongelooflijk, maar waar."

Wat is jouw beautytip?

"Waar ik zelf heel blij van word, is elke week één middag voor mezelf plannen, waarin ik iets met beauty doe. Dat kan naar de kapper zijn, de tandarts, de schoonheidsspecialiste of een massage. Je voelt je zo fijn daarna. Ik heb mezelf echt aangeleerd dat ik er tijd voor maak."

"Uiterlijk klinkt oppervlakkig, maar het is heel belangrijk. Ik merk dat als ik zorg en aandacht aan mezelf besteed, ik er blij van word. En als je niks met beauty hebt, dan kan je ook een goed boek lezen, of iets leuks doen met vriendinnen. Het gaat er meer om dat je iets voor jezelf doet, iets waar jij gelukkig van wordt."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Niksdoen. Ik weet niet of het echt een zonde is, maar ik vind het gewoon heerlijk om een serie op Netflix te kijken. Het is echt gevaarlijk, want voor ik het weet heb ik 3 afleveringen gekeken en is het voorbij middernacht. Ik moet daar echt op letten, vooral als ik de volgende dag veel te doen heb.
Toch gun ik het mezelf af en toe, even niksdoen: telefoon uit, in bed en gewoon onbereikbaar zijn."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Nou, ik vind mijn huid niet zo goed. Een 6? Ik ben natuurlijk kritisch en wil mijn huid het liefst perfect hebben, maar ik heb last van oneffenheden en pigmentvlekken. Vooral de pigmentvlekken had ik op mijn leeftijd nog niet verwacht. Daar ben ik best van geschrokken. Misschien moet ik toch beter een zonnebrandcrème gaan smeren."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram