arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ann-Christine Lohse-Bergsma

Het gezicht van Ann-Christine Lohse-Bergsma

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ann-Christine Lohse-Bergsma.

Ann-Christine is 45 jaar en werkzaam als projectcoördinator.

Merk je dat je ouder wordt?

"Nee, eigenlijk niet. Ik ben überhaupt niet zo veel met mijn leeftijd bezig, maar meer met hoe ik me voel. Ik was al 38 jaar toen ik voor het eerst moeder werd en ik zit nu dus nog midden in de kleine kinderen. Ik maak me (nog) geen zorgen om mijn uiterlijk, maar ben me wel echt bewust van mijn energielevel. Daar maak ik me eerlijk gezegd wel een beetje druk om."

"Ik ben geboren en getogen in Zweden en in 2006 voor de liefde naar Nederland verhuisd. In het begin was het lastig en moest ik erg wennen. In Zweden is het leven veel rustiger, hou je meer rekening met elkaar en overleg je veel samen. Vooral op mijn werk was dat cultuurverschil lastig, maar ik heb de afgelopen 10 jaar veel geleerd. Nu hoor ik voor mijn gevoel in beide werelden thuis. Dat heeft trouwens ook voordelen. In sommige situaties stel ik me meer introvert, meer Zweeds op en de andere keer schuif ik mijn Nederlandse kant naar voren en ben ik recht door zee."Botox

"Vooral in Stockholm speelt uiterlijk een grote rol. Ik ben er niet zo mee bezig en gebruik nog niks, maar een aantal vriendinnen zijn wel al aan de botox en fillers. Ik zeg 'misschien'. Nu nog niet, maar misschien wel over 5 jaar. Ik zie namelijk wel dat de elasticiteit van mijn huid afneemt. Daar heb ik niet zo veel problemen mee, maar ik zou het wel graag stabiel houden. Als ik mijn huid naar achter trek, ziet het er toch net iets beter uit."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik ben eigenlijk op zoek naar een nieuwe dagcrème. Ik heb een periode de producten van het Deense merk Ole Henriksen gebruikt, maar die vind ik te duur. Ik merk zeker het verschil met een goedkopere crème, maar uiteindelijk speelt de prijs toch mee."

"Ik ben van het goed schoonmaken en reinig mijn huid elke dag. 's Ochtends met water en 's avonds met de Origins Clean Energy Cleansing Oil. Ik heb een droge huid, dus ik probeer veel vocht toe te dienen, vooral in de winter. Overdag smeer ik gewoon een basiscrème van Clinique en 's avonds is het allemaal net iets uitgebreider. Dan gebruik ik een nachtcrème, maar soms ook nog een hydraterend masker. O, en ik heb ook van Clinique zo'n zevendagenscrub."

"Ik heb nooit last van acne gehad, ook niet tijdens mijn puberteit. Een droge huid, dat is echt mijn probleem. Van jongs af aan trouwens al en mijn moeder smeerde me in de winter ook altijd helemaal in om me te beschermen tegen de kou. Dan kreeg ik een muts op, een sjaal om en een dikke laag Niveau op mijn gezicht. En we hadden thuis zo'n Energy Light. In Zweden is het vroeg donker en dan moesten we met een bril op 5 minuten voor die lamp zitten, die gaf ons extra energie."


Wat is jouw beautytip?

"Probeer zo veel mogelijk buiten te zijn. Ook al is de lucht misschien niet altijd even goed voor je huid, het geeft je wel een goed gevoel. Sowieso zie je er beter uit als je lekker in je vel zit. Ik heb een tijd geleden een burn-out gehad en dat zie je terug in je gezicht. In die periode zag ik er zo slecht uit."

"Ik heb toen ook gemerkt dat als je geen baan hebt, het makkelijk is om jezelf te verwaarlozen. Als je geen afspraken hebt staan, dan moet je jezelf er echt toe dwingen om niet de hele dag in joggingbroek rond te lopen. Je kunt wel denken: 'Ik heb geen zin, ik blijf toch thuis vandaag', maar je voelt je zo veel beter met een mooie blouse, een broek en een beetje mascara. Niks moet, maar ik kan uit ervaring zeggen dat het echt een wereld van verschil maakt."

Wat is jouw beautyzonde?

"Wijn en de zon. Ik hou niet zo van chocolade, maar ik vind de zon heerlijk. Ik kan er alleen niet meer zo goed tegen als vroeger en lig eigenlijk altijd onder een parasol. Je wordt ook gewoon bruin, misschien zelfs wel mooier dan als je de hele dag ligt te 'bakken'."

"Ik krijg ook een aantal pigmentvlekken. Geen idee waar het mee te maken heeft; zwangerschap, leeftijd of toch net iets te veel zon. Ik ben wel bewust van het effect dat de zon op je huid heeft en gebruik altijd een dagcrème met SPF. Als ik dat niet doe, zie ik het gelijk aan mijn gezicht, dan heb ik aan het eind van de dag meteen een rode neus."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ondanks dat ik een slappere huid heb en een aantal pigmentvlekken, geef ik mezelf een 7."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram