arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anita Willemars

Het gezicht van: Anita Willemars

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anita Willemars.

Anita is 54 jaar en werkzaam als freelance tekstschrijver.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Ja, ik vind het heel leuk om ouder te worden, maar... Ik moet wel zeggen dat ik voor mijn gevoel wel in een ander segment ben gekomen en dat vind ik lastig. Toen ik vijftig werd had ik het gevoel alsof de wereld aan mijn voeten lag, maar dat voelt nu toch anders. Ik zit nu meer in de 'nu of nooit-fase': ik moet nu zorgen dat ik elke avond mijn gezicht reinig, dat ik de goede crème gebruik en ik moet nu echt gaan sporten.
Ik ben strenger voor mezelf dan ooit. Het verval komt en dat vind ik helemaal niet erg, maar wat ik nog kan tegenhouden wil ik graag even meepakken."

Ik heb één keer fillers gehad, maar dat was een stap te ver. Botox doe ik twee keer per jaar, maar fillers passen niet bij me, ik vind het eng.

"Het liefst zit ik elke avond met een zak chips op de bank, maar dat kan nu niet meer. Als ik nu bloot voor de spiegel sta, dan schrik ik wel. Het is een logisch proces, maar ik wil voorkomen dat ik een 'buikje' krijg. Ik ben actief aan het sporten: zwemmen en naar de sportschool. En morgen ga ik ook nog een hoepel kopen, ik doe er alles aan om dat middenrif dunner te houden."


Fillers

"Ik heb één keer fillers gehad, maar dat was een stap te ver. Botox doe ik twee keer per jaar, maar fillers passen niet bij me, ik vind het eng.
Ik heb trouwens niks tegen botox of fillers, in tegendeel zelfs. Ik vind dat je dat jezelf gewoon moet gunnen, zie het als een cadeau aan jezelf. En waarom mag je wel een hysterisch dure crème gebruiken, maar geen botox. Dat verbaast me altijd. Ik geloof er echt in dat het soms goed is om de natuur een handje te helpen. Een beetje van jezelf en een beetje van..."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben allesbehalve merktrouw, ik gebruik echt alles door elkaar heen. Ik denk dat het goed is om af te wisselen en ben van mening dat je sowieso elke twee jaar van crème moet veranderen."

"Ik reinig mijn huid met de Origins Clean Energy, maar ik heb ook Philosophy the Microdelivery Exfoliating Facial Wash. Die heeft een korrel en dat voelt echt zo lekker.
Ik heb ook echt een droge huid, dus ik smeer me gek met een vette crème. Ik ben dol op olie en crème op mijn gezicht. Het kan me allemaal niet vet genoeg zijn."


"Ik gebruik sinds kort de Paula's Choice Intensive Repair Cream, die vind ik echt geweldig. Maar ik heb ook een serum van La Prairie, Chanel Le Lift en Filorga Time Zero. Zoals ik al zei: ik wissel nogal vaak van crème. En af en toe een zonnebrandcrème, maar zeker niet elke dag. Eigenlijk alleen als ik in de zon ga liggen en zelfs dan niet altijd. Ik krijg wel steeds meer dark spots, dus daar moet ik op letten. Ik moet ook zeggen dat ik ineens bang ben voor de zon, wat ik jammer vind, want ik vond het altijd heerlijk om gewoon even tussen de bedrijven door een kwartier in de zon te liggen."

"Mijn haar is mijn handelsmerk. Volgens de verpakking ben ik licht goudblond, maar ik ben natuurlijk hartstikke grijs. Ik verf mijn haar eens in de vier weken, want ik vind het verschrikkelijk als ik zo'n grijze streep heb. Ik verzorg het wel heel goed, ik was mijn haar altijd met een goede shampoo en na het wassen gebruik ook nog een primer van Bubble & Bubble, anders kom ik er niet doorheen. En dan vaak ook nog de Moroccan Oil Curling Cream."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade. Een deadline en chocolade is een soort eenheid geworden. Als ik stress heb eet ik zo veel chocolade dat ik er misselijk van word en dan haal ik die deadline natuurlijk helemaal niet.
Het liefst eet ik Albert Heijn melkchocolade met hele hazelnoten, maar die gaat uit het assortiment en is steeds moeilijker te krijgen. Ik ben nu overgestapt op Jo­h­n­ny Dood­le Milk mul­ber­ry & pe­can, maar eerlijk gezegd ben ik nog zoekende naar een goede vervanger."

"Sowieso heb ik de neiging om alles wat ik zie in mijn mond te stoppen. Ik ben dol op feesten en partijen, maar ik merk dat ik dan totaal gefixeerd ben op het eten. Ik ben echt dol op al die hapjes. Ik probeer het mezelf af te leren, maar als ik dan weer een schaal met perfecte kreeft voorbij zie komen, dan kan ik het gewoon niet laten om alles op te eten. Ik werk zo die hele schaal naar binnen."


Wat is jouw beautytip?

"Toch wel goed reinigen. Ik merk nu pas wat het voor je huid kan doen. En af en toe een peeling. Actief je huid reinigen en verzorgen is zo goed. Je kunt het echt zien als je je huid niet reinigt, dan krijg je zo'n grijze, grauwe gloed. Ik doe er echt alles aan om dat te voorkomen.
En bindweefselmassage. Het is een pijnlijke behandeling, maar ik merk dat dat je huid ook zo ten goede komt. Gewoon goed voor je huid zorgen, dat wil ik graag meegeven."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik geef mijn huid wel een 8. Ik heb een makkelijke huid en bijna geen puistjes, ondanks dat ik nooit naar de schoonheidsspecialiste ga."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram