arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anita Flendrig

Het gezicht van: Anita Flendrig

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anita Flendrig.

Anita is 68 jaar en gepensioneerd.

Merk je dat ouder wordt?

"Ha! Natuurlijk merk ik dat. In mijn hoofd niet zozeer, maar mijn lichaam wordt wel ouder en mijn kop natuurlijk ook. Ik sport drie keer per week en ga ook één keer per week naar jazzballet en daardoor voel ik me goed. En sinds mijn 65ste zit ik op gitaarles. Ik had nog nooit een gitaar aangeraakt in mijn leven, maar nu heb ik les genomen. Dat houdt me jong. En ik heb veel vriendinnen die me aan de gang houden. Alleen als ik op vakantie ga en 4 weken niks doe, dan kom ik heel anders mijn bed uit. Dan kraak en piep ik. Is dat gek dat ik dat zeg? Maar dat denk ik echt, gewoon lekker bewegen is het geheim."

Botox en fillers

"Ik heb mijn jukbeenderen en bovenlip een beetje opgevuld. Daar ben ik heel blij mee. Kijk, als iets me niet zint, dan laat ik er gewoon een filler in zetten. Waarom zou je het niet doen? Filler erin en door. Ik vind het zelf veel beter dan al die rimpels en een ander ziet het niet. Maar daar gaat het om, ik doe het toch niet voor een ander, het is voor mezelf."

"Ik vraag me ook af of 'ze' het zouden zeggen. Alleen als je met wallen rondloopt of er slecht uitziet, dan krijg je commentaar. 'Wat is met jou?' Maar als je er goed uitziet, dan hoor je nooit wat." (Lachend:) "Misschien moet je dat niet opschrijven, ik lul ook maar wat."


Gezond leven

"Ik ben al 40 jaar vegetariër. Ik doe het al zo lang. Nog voordat het woord überhaupt bestond, at ik al geen vlees. Ik doe het voornamelijk vanwege het dierenleed. Ik zeg altijd: er zijn 15 miljoen varkens in Nederland, maar je ziet er nooit eentje lopen. In plaats van in de wei staan die arme stakkers in kleine hokken, tussen een stalen frame. Bah. Ik snap niet dat mensen vlees eten. En verder maak ik alles zelf, geen pakjes en geen rommel. Voornamelijk groente met tofu of tempeh. Gewoon alles zelf maken. Ik noem dat gezond leven."

Slagroom, heerlijk. Een goeie slagroomtaart van de bakker. Of een hazelnoottaart. Of een Limburgse rijstevlaai. Ik heb er net één meegenomen. Niet vaak hoor. Of een Bossche bol. Als ik daar nu aan denk, zo'n krakchocolade en slagroom...

Welke producten gebruik je?

"Een dag- en een nachtcrème. Soms van Vichy, soms van L'Oréal. Ik let niet echt op welke ik koop, iets voor 65+ of zo. Vichy gaat in etappes. Ik wissel Vichy en L'Oréal af. Verder reinig ik elke avond mijn huid en neem ik af en toe een masker.
En ik ging naar de schoonheidsspecialiste, maar daar ben ik mee gestopt. Die werd een beetje lui. Vroeger was ze echt beter, maar die begon zich er een beetje vanaf te maken. Dan stond ik binnen een uur weer op straat, maar ik had niet het idee dat er echt iets was gebeurd. Maar wel 100 euro afrekenen. Nu ben ik een beetje zoekende, ik twijfel of ik een andere moet nemen of het gewoon even zo laat."


Wat is jouw beautytip?

"Veel lachen. Vrolijk zijn, dat staat veel leuker dan zo'n chagrijnige oude kop. Probeer wat van je leven te maken. En kijk vriendelijk, daar word je mooier van."

"Heb ik al gezegd dat ik ook PlexR heb gedaan? Dat was hel. Ik heb een jaar nodig gehad om te herstellen. Daar heb ik me op verkeken. Het heeft wel geholpen, maar of het de moeite waard is geweest, dat weet ik niet. Ik denk dat ik te ver heen was. Als je hier en daar een rimpel hebt, dan denk ik dat het resultaat wel goed kan zijn."

"Ik hoef heus geen veertig meer te zijn, maar ik wil ook geen hangwagen en hangogen. Gewoon een beetje fris. Die oude handen en hals hou je toch niet tegen, maar ik wil er wel een beetje leuk uit blijven zien. Dat vind ik fijn. Nogmaals: die PlexR was heel pijnlijk en ik durfde na de behandeling een week de straat niet op. Dat wil ik wel meegeven; als je het laat doen, ga dan goed voorbereid erin.
Ach ja, ik ben weer een ervaring rijker. En het litteken op mijn neus is weg, dat is mooi meegenomen."


Wat is jouw beautyzonde?

"Een glaasje wijn. Niet veel, want daar word ik draaierig van." (Lachend:) "Die stomme alcohol.
En slagroom, heerlijk. Een goeie slagroomtaart van de bakker. Of een hazelnoottaart. Of een Limburgse rijstevlaai. Ik heb er net één meegenomen. Niet vaak hoor. Of een Bossche bol. Als ik daar nu aan denk, zo'n krak chocolade en slagroom..."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Nu? Toch wel een 7 hoor. Misschien zelfs wel een klein 8-je. Ik ben wel blij hoor. Kijk, die PlexR zou ik niet weer doen, maar verder ben ik wel blij hoor. Ik hou het gewoon allemaal een beetje bij en kijk binnenkort weer eens naar een nieuwe behandeling. Dus mocht je nog iets leuks weten, ik hou me aanbevolen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram