arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anita Everaers

Het gezicht van: Anita Everaers

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anita Everaers.

Anita is 50 jaar en werkzaam als schoonmaakster.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik zie wel aan mijn gezicht dat ik vijftig ben. En ik kan niet meer springen en rennen zoals vroeger. Maar ik zie het vooral als ik in de spiegel kijk, dan realiseer ik me dat ik geen achttien meer ben."

"Met mijn handen valt het gelukkig nog wel mee. Ik zit natuurlijk de hele dag met mijn handen in het sop, maar ik heb alleen last van zachte nagels. Dat is een ramp, die breken zo snel af. Maar aan de huid van mijn handen zie je niks en ik gebruik ook geen handcrème."

's Ochtends en 's avonds gebruik ik een washand om mijn gezicht schoon te maken, maar verder doe ik helemaal niks. Ik gebruik geen huidverzorgingsproducten.

"Ik rook shag, dat zie je ook wel aan mijn gezicht. Ik heb echt last van rokerslijntjes bij mijn mond. Ik probeer wel zo min mogelijk in het openbaar te roken, want een vrouw die shag staat te draaien, dat kan natuurlijk niet. Maar ik rook veel, minimaal 20 shag per dag. Het is het eerste wat ik doe als ik opsta, roken met een kop koffie.
Ik heb ook niet de behoefte om te stoppen met roken, ik vind het gewoon zo lekker. En ik ben bang dat als ik stop, dat ik gigantisch aankom. Die angst houdt me ook een beetje tegen."


"Helaas zie je het wel aan mijn huid dat ik rook. Behalve de lijntjes boven mijn mond, heb ik ook echt een slappe huid. Als ik mijn huid optrek, dan is het allemaal een stuk mooier. Ik wil ook echt graag fillers bij mijn neus-lippenplooi en het liefst zou ik ook nog iets doen aan mijn vermoeide blik. Ik vind de huid onder mijn ogen ook echt niet mooi."

Allergisch voor groente

"Ik lust geen groente. Mijn kinderen moeten wel alles eten, maar ik krijg het gewoon niet weg. Spinazie, boerenkool of andijvie kan ik gewoon echt niet eten. Ik zeg thuis dat ik er uitslag van krijg. "Mama is allergisch voor groente, daar krijgt ze bultjes van."

"Ik hou gelukkig wel van doperwtjes, rode kool en stamppot zuurkool, dus dat probeer ik dan gewoon iets vaker te eten. Op die manier krijg ik toch nog groente binnen. We eten vaak piepers met een stukje vlees en dan is het best lastig als je zo weinig lust. Daar komt bij dat ik constant aan het bewegen ben en de hele dag op mijn benen sta. Ik moet goed eten, de motor moet toch draaiende blijven."


Wat is jouw huidverzorgingsrtiueel?

"Als ik eerlijk ben: het enige wat ik doe is mijn huid wassen met water. 's Ochtends en 's avonds gebruik ik een washand om mijn gezicht schoon te maken, maar verder doe ik helemaal niks. Ik gebruik geen huidverzorgingsproducten."

"Onder de douche was ik me met doucheschuim van Nivea of Kneipp. Vooral Kneipp vind ik lekker; de ene keer kies ik voor verfrissend, dan weer voor ontspannend. Maar verder doe ik niks speciaals. Natuurlijk kam ik mijn haren en ik doe ook wel wat mascara op mijn ogen, maar je zal me niet uitgebreid voor de spiegel zien staan. ik denk er gewoon niet bij na."

Wat is jouw beautytip?

"Maak af en toe tijd voor jezelf. Ik doe het zelf ook te weinig, want ik merk dat als ik aandacht aan mezelf besteed, dat ik er een stuk leuker uitzie. Een klein beetje mascara maakt al een wereld van verschil."

"Ik heb 3 kinderen en dat zie je aan mijn buik, die is slap. Ik heb alleen geen tijd om te sporten. Ik zou graag een abonnement op een sportschool willen, maar ik weet diep vanbinnen dat ik toch nooit zal gaan. Dan ben ik in het begin misschien nog gemotiveerd, maar na een week komt de klad er al in."


Wat is jouw beautyzonde?

"Tja, overduidelijk roken. Ik weet heus wel dat het ongezond is, maar ik heb het er niet voor over om te stoppen. Ik vind het heerlijk om na het schoonmaken even een 'bakkie' te doen met een 'peukie' erbij. Het klinkt misschien gek, maar op die manier heb ik het gevoel alsof ik er weer even tegenaan kan. Het is mijn manier om de batterij weer even op te laden."

"Natuurlijk denk ik wel na over de consequenties. Als er ooit iets... (stilte), dan staat mijn wereld op z'n kop, maar dan is het wel mijn eigen schuld. Dat klinkt misschien hard, maar het is wel zo.
Maar ik hou me vast aan de gedachte dat het andersom ook vaak het geval is: dat je gezond leeft, maar toch ziek wordt."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben niet echt tevreden, dus ik geef mijn huid een 6. Laat ik het zo zeggen: ik mag niet klagen, aangezien ik niks gebruik, maar het kan echt wel beter."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram