arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Angel Fernández Causi​

Het gezicht van: Angel Fernández Causi

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Angel Fernández Causi.

Angel is 45 jaar en werkzaam als director.

Merk je dat je ouder wordt?

"Het gaat allemaal echt zo snel. Het getal zegt 45 jaar, maar ik voel me niet zo. Ik vind het wel naar dat de vijftig eraan komt. Maar dat had ik ook toen ik dertig werd. En veertig." Lachend: "Zo langzamerhand wen ik eraan. En ik heb nog even, voordat het echt gaat gebeuren."

"Ik word ook echt oud, ik zie het niet alleen in de spiegel, maar merk het ook lichamelijk. Een middagdutje in het weekend vind ik tegenwoordig heerlijk. Daar moest ik vroeger echt niet aan denken."

Ik ben zeker niet het type dat haar rimpels zal omarmen. Nee zeg, zolang het niet te agressief is, ga ik het allemaal gebruiken.

"Ik woon al 24 jaar in Nederland, maar zoals de achternaam waarschijnlijk al doet vermoeden, ben ik 100% Spaans.
Ik heb geluk dat ik nog geen rimpels heb. Genen spelen hierin een grote rol, maar ik doe ook veel voor mijn huid. Ik drink heel veel water, ik ben echt verslaafd aan water. Mijn dag begint ook altijd met een glas water van 400 ml. Dat drink ik in één keer op. Ik lust ook geen cola, alchohol en van andere zoete drankjes krijg ik juist meer dorst. Oké, ik hou wel van een bubbeltje."

Coeliakie

"Ik ben coeliakie-patiënt, ik heb een auto-immuunziekte, waardoor ik geen gluten kan eten. Dat is heel vervelend, maar aan de andere kant zitten er zeker ook voordelen aan. Overal waar ik naartoe ga: op feestjes en verjaardagen, moet ik al die vetmakende dingen laten staan.
Tenzij er rekening mee is gehouden, maar vaak is dat niet het geval. Een feestje van kantoor, waar bitterballen en allerlei andere heerlijke hapjes geserveerd worden die je eigenlijk niet moet opeten, die kan ik dus niet nemen. Zoals ik al zei: het heeft ook voordelen."

"De ziekte is bij mij pas 8 jaar geleden gediagnosticeerd. Ik heb dus op latere leeftijd moeten leren om glutenvrij te gaan eten. Vooral in het buitenland is het soms een drama om de juiste producten te vinden. Als ik op zakenreis moet, komt het regelmatig voor dat ik mijn hart vasthoud en hoop dat alles goed komt. Zelfs als ik in een restaurant een maaltijd bestel en zeg dat ik coeliakie-patiënt ben, gaat het nog vaak fout. Gevolgen: misselijk, grieperig en darmklachten, dat is misschien de meest nette omschrijving. En de dagen daarna ben ik niet topfit, laat we het daarbij laten."


Botox

"Ik heb nu nog geen botox nodig, maar dat komt wel, dat weet ik zeker. Ik wil gracieus oud worden en ben zeker niet het type dat haar rimpels zal omarmen.
Ik vond mijn neus ook heel lelijk, dus daar heb ik iets aan gedaan. Ik heb echt anderhalve meter van mijn neus laten halen. Zolang het niet te agressief is, ga ik het allemaal gebruiken."

Estée Lauder

"Vanaf mijn 24ste gebruik ik de producten van Estée Lauder. Ik heb ooit gelezen dat je af en toe voor een ander merk moet kiezen, dus dat doe ik trouw, maar uiteindelijk kom ik altijd weer bij Estée Lauder terug."

Ik rook, dat is echt ellende. En ook al heel lang. Ik heb geprobeerd te stoppen, maar dat lukt me gewoon niet. Er bestaat bijna niks slechters dan roken, dat is natuurlijk de uiterste beautyzonde.


"Ik merk wel dat ik mijn huidverzorgingsproducten aanpas aan mijn leeftijd. Mijn huid wordt steeds droger en ik moet steeds meer op zoek naar vette producten.
Ik ben ooit begonnen met de DayWear van Estée Lauder en inmiddels gebruik ik de Resilience Lift. Eerst voor de normal skin en nu voor de droge huid. En een speciaal product voor mijn ogen,
Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix. Echt fantastisch spul."

"Vroeger hoefde ik geen primer te gebruiken, geen serum dat mijn huid 'plumpy' maakt en ook geen speciale make-up voor de rijpere huid. Tegenwoordig heeft alles wat op mijn huid gaat iets met anti-aging te maken."

En ik eet tonnen chocolade. Echt tonnen. Ik koop ook het liefst kleine porties, want ik kan niet één stukje chocolade eten, dat bestaat niet in mijn leven.

"Gemiddeld sta ik een kwartier voor de spiegel. Het hangt er een beetje vanaf wat ik doe. Ik kan mijn make-up in 5 minuten doen, maar ik kan ook zo een uur bezig zijn.
Ik ga in ieder geval nooit zonder make-up de deur uit. Je zal me nooit zonder mascara en lipgloss zien. En mijn wimpers kosten ook wel even tijd. Ik vind het mooi om te zien hoe je met make-up meerdere mensen kunt worden. Van de 'girl next door' tot een 'sexy vamp', ik vind het leuk om daar mee te spelen."

Wat is jouw beautytip?

"Sport je helemaal klem. Zoek een sport die je leuk vindt, desnoods met een vriendin, maar sport!
Ik dans, mijn hele leven al. Ik word ook echt chagrijnig als ik niet sport. Ik heb nu tijdelijk geen danspartner, waardoor ik nu maximaal twee tot drie keer per week sport, maar normaal gesproken is het meer. Vier à vijf keer per week vind ik echt lekker."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik rook, dat is echt ellende. En ook al heel lang. Ik heb geprobeerd te stoppen, maar dat lukt me gewoon niet. Er bestaat bijna niks slechters dan roken, dat is natuurlijk de uiterste beautyzonde."

"Ik rook wel, maar dan maar 13 van mijn sigaretten. Alleen het begin, daardoor lijkt het meer dan het is. Gelukkig zie je het nog niet aan mijn huid, ook niet rond mijn lippen. Dat heeft waarschijnlijk ook weer met mijn Spaanse genen te maken."

"En ik eet tonnen chocolade. Echt tonnen. Ik koop ook het liefst kleine porties, want ik kan niet één stukje chocolade eten, dat bestaat niet in mijn leven."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een dikke 8. Ik ben er gewoon echt heel blij mee."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram