arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Andreas Trussat

Het gezicht van: Andreas Trussat

Normaal gesproken vertellen vrouwen in 'Het gezicht van' alles over hun huid, hun favoriete crèmes en geven ze een cijfer aan hun gezicht, maar van sommige mannen is hun huidverzorgingsritueel zo bijzonder, dat ze een plek verdienen in deze wekelijkse rubriek. Deze week: Andreas Trussat.

Andreas is 49 jaar en werkzaam als yogacoach bij Andreas Trussat Yoga.

De vijftig nadert met rasse schreden.

"Verschrikkelijk... Vooral de haren in mijn kont, oren en neus kan ik niet uitstaan. Tot aan mijn 45ste was er niks aan de hand en ik was er echt van overtuigd dat het verouderingsproces aan mijn neus voorbij zou gaan, maar het klopt wat ze zeggen: alles gaat zakken. Ik vind ouder worden mooi, maar dat gedeelte vind ik echt walgelijk."

Gezond leven

"Ik heb een ayurvedische levensstijl en eet geen vlees, geen brood en hou me aan het Pittadieet. Alles wat Pitta's niet mogen eten, eet ik niet. Dat betekent bijvoorbeeld geen tomaten, geen cashewnoten en ik ben ook voorzichtig met citroen. Als ik dat wel zou eten, dan gaat het ten koste van mijn gezicht. Dan zou mijn huid roder zijn, vuriger en waarschijnlijk ook droger.
Ik drink ook geen koffie, maar wel warm water met gember, kokoswater en eet ook regelmatig een soepje. Daarnaast slik ik ook ayurvedische supplementen om mijn Pitta laag te houden: 's ochtends een multivitamine, vitamine B-complex en D3 en 's avonds ook standaard probiotica. Echt, ik zou me geen raad weten zonder."


"Als ik goed geslapen heb en ontspannen ben, geef ik mezelf wel een 9. Het is nooit minder dan een 8, zelfs niet op slechte dagen, maar dat kan ook niet anders als je kijkt naar wat ik er allemaal voor doe."

Botox

"Ik ben iets dikker dan vroeger, dus voorlopig heb ik nog geen botox nodig. Maar als het nodig is, dan laat ik het meteen doen. Ik krijg wel regelmatig de vraag of ik mijn lippen heb laten opvullen, maar die zijn nog steeds hetzelfde als twintig jaar geleden.
Ik ga trouwens wel elke zes weken naar de schoonheidsspecialiste voor het QMS Medicosmetics Algenmasker, in combinatie met de Pure Oxygen Treatment. En twee of drie keer per jaar een laserbehandeling, om de aanmaak van collageen te stimuleren."

"Ik vind het leuk om 50 jaar te worden, maar ik ben wel bang om alleen aan tafel te zitten. Ik heb veel bereikt in mijn leven, maar ik heb mijn soulmate nog niet gevonden. Of misschien moet ik het anders zeggen: ik ben het niet aangegaan. Dat is nog wel een doel in mijn leven, ik zou me graag dieper willen verbinden."

"Wijsheid komt met de jaren, en dat klopt ook echt. Ik ben minder onzeker en heel veel dingen herken ik bij voorbaat. Ik ben volwassen geworden: ik heb het drama achter me gelaten, maar de 'Queen' in mij is gebleven."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik sta elke ochtend om 07.00 uur op. Dan ben ik altijd even dankbaar dat ik er nog ben en daarna reinig ik mijn polsen met water en luid ik de gong.
Ik gebruik sinds twee jaar de producten van Dr. Schulte, !QMS Medicosmetics
en ik zie duidelijk resultaat. Mijn huid glanst en het werkt."

Ik weet dat !QMS niet goedkoop is, maar ik leef gezond, drink nauwelijks alcohol en heb geen kinderen. En ik word bijna 50 jaar, dus ik zal ook wel moeten.
Voor mijn scheerschuim vlieg ik speciaal naar Londen. Ik hou van luxe, zo ben ik nu eenmaal. Mag ik?!

"Als ik wakker ben, dan smeer ik eerst de !QMS Exfoliant Fluid op mijn gezicht. Deze laat ik intrekken en ondertussen ga ik meestal mediteren, een pranayama ademhalingsoefening doen of even zingen. Daarna ga ik meestal in bad. Volgens de aryuvedische levensstijl is koud douchen goed voor je, maar dat is niks voor mij, daar word ik ter plekke chagrijnig van. In bad gaan vind ik fantastisch, vooral met de Uplifting Bath & Body-olie van Rock Your Mood, die gaat meteen naar mijn ziel. 10 minuten badderen en dan voel ik me als herboren."


!QMS Medicosmetics

"Daarna reinig ik mijn gezicht met de Deep Cleansing en gebruik ik de Freshening Tonic. Dan het serum, de Day Collagen en de Cellular Alpine voor mijn ogen. Afhankelijk van mijn bui en hoe ik me voel kies ik voor de Liquid Proteins of de Moisturizing Balance. Ik moet zeggen dat het meestal de Liquid Proteins wordt, want die ruikt zo lekker. Ik vind geur heel belangrijk, als een crème stinkt, dan gebruik ik hem niet."

"Gedurende de dag spray ik mijn gezicht regelmatig in met rozenwater van Kama Ayurveda en zorg ook altijd dat ik de Rose Blam bij me heb voor mijn lippen."

"Het zijn veel producten, maar ik vind het ook fijn om te kunnen kiezen. Ik wil niet elke dag dezelfde producten gebruiken. Als ik moe ben, wil ik een andere crème dan wanneer ik me fit voel. En soms heeft mijn huid net even iets meer nodig, dan wil ik net even wat extra aandacht aan mijn huid geven. Ik weet ook dat !QMS niet goedkoop is, maar ik leef gezond, drink nauwelijks alcohol en heb geen kinderen. En ik word bijna 50 jaar, dus ik zal ook wel moeten.
Voor mijn scheerschuim vlieg ik speciaal naar Londen. Ik hou van luxe, zo ben ik nu eenmaal. Mag ik?!"

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Ik heb geen beautyzonde. Ik eet bijvoorbeeld ook geen suiker. Heel af en toe als het koud is, en iedereen een kop koffie drinkt, wil ik nog wel eens warme chocomel drinken. Maar dat gebeurt niet meer dan twee keer per jaar.
En ik lig ook niet in de zon. En als ik het doe, dan heb ik een pet op. Ik fiets wel, maar zelfs dan bescherm ik mijn huid nog. Ik gebruik altijd een zonnebrandcrème. Ik ben dol op die van Susanne Kaufmann, die ruikt naar meloenen."


Wat is jouw beautytip?

"Het is heel makkelijk om de schuld bij iemand anders te leggen, maar kijk eens naar jezelf. Wees kritisch op wat je in je mond stopt, hoe je denkt en wat je zegt. En als het je niet bevalt, ga dan op de yogamat zitten en mediteer. Get your ass going, het helpt."

"Natuurlijk moet je jezelf niet alles ontzeggen, we zijn zo'n kort moment op deze aarde, dus geniet ervan. En een Cosmopolitan op z'n tijd is goddelijk."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Als ik goed geslapen heb en ontspannen ben, geef ik mezelf wel een 9. Het is nooit minder dan een 8, zelfs niet op slechte dagen, maar dat kan ook niet anders als je kijkt naar wat ik er allemaal voor doe."

"Mag ik nog even terugkomen op die zonde? Misschien heb ik er toch één... Op mijn verjaardag eet ik een frambozentaart van Holtkamp. Ik eet dan op één dag net zo veel suiker als ik normaal gesproken in een jaar eet."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram