arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anahit Ghevondian​

Het gezicht van: Anahit Ghevondian

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anahit Ghevondian.

Anahit is 38 jaar en werkzaam als topstylist bij Cosmo Hairstyling Amsterdam Zuid-As.

Merk je dat je ouder wordt?

"Nee, ik weet het niet, eigenlijk niet. Alleen mijn gewicht. Ik merk dat ik moeilijk afval. Vroeger ging dat veel makkelijker, nu duurt het heel lang." (Lachend:) "Het proces is een beetje vertraagd. Ik ben nu bezig voor de zomer: ik volg een speciaal dieet en ben 3 kilo afgevallen, maar het is wel moeilijk. Ik eet maar 1500 calorieën per dag, weinig koolhydraten, geen suiker, geen fruit, dat soort dingen. In het begin vond ik het moeilijk, maar nu is mijn lichaam eraan gewend."

"Gezond leven? Valt wel mee. Ik sport niet, maar sinds ik bezig ben met mijn dieet, drink ik geen alcohol meer, misschien één glas wijn op zondag. Kijk, het is niet zo erg als je in het weekend wat meer eet, maar doordeweeks moet je wel opletten.
Normaal gesproken drink ik elke dag een wijntje. We hebben druiven in onze tuin en maken zelf onze eigen wijn."
(Lachend:) "Hij is wel sterk hoor, 15%. Mijn man vindt het leuk om zelf wijn te maken, hij doet alles zelf. Eind oktober zijn de druiven rijp en dan gaat hij ze met de handen persen. Daarna gaan ze in een speciale pan. Het is een lang proces, maar het is het allemaal waard."


Ik gebruik niks, helemaal niks. Geen dagcrème, geen nachtcrème, gewoon helemaal niks.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik niks, helemaal niks. Geen dagcrème, geen nachtcrème, gewoon helemaal niks. Alleen make-up, maar daar zit ook niks in. Geen SPF, geen anti-aging, niks. Het is gewoon make-up."

"Ja, ik reinig mijn huid wel, met van die lotiondoekjes, maar verder gebruik ik geen crème. Ook geen zonnebrandcrème, behalve als ik echt naar het strand ga. Ik heb ook nog geen klachten, dus waarom zou ik iets gebruiken? Ik heb geen rimpels, geen pigmentvlekken en geen pukkels. Niks. Dan heb je toch ook geen crème nodig? Kijk, als ik klachten zou krijgen, zou ik misschien wel wat gebruiken, maar nu nog niet."Wat is jouw beautytip?

"Gelukkig zijn, genieten van het leven. Je leeft maar één keer, dus geniet ervan. Ik kan niet helemaal uitleggen wat ik doe, maar ik sta altijd positief in het leven. Natuurlijk zullen er altijd moeilijke momenten zijn, maar je moet gewoon doorgaan."

"Ik weet het niet, alles is in balans. Ik heb het ook wel eens zwaar en er gebeuren ook dingen die ik niet leuk vind, maar ik blijf niet hangen in negatieve dingen. Ik probeer altijd het positieve te zien, ook in negativiteit. Dat is de reden dat ik zo gelukkig ben. Ik ga gewoon door."

"Ik ben al 17 jaar samen met mijn man. Misschien is dat ook wel het geheim: een goed huwelijk. Hij helpt me, heel veel, ook met de kinderen. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je iemand in je leven hebt die je ondersteunt. Er zit wel 13 jaar leeftijdsverschil tussen ons, maar ik merk er niks van. (Lachend:) "Hij is soms jonger dan ik."

Wat is jouw zonde?

"Ik weet het niet. Ik heb niet echt een zonde. Ik kies nu wel meer voor mezelf, ik plan bewust wat meer ruimte voor mezelf in. Daar word ik zo blij van. Ik ben moeder van 4 kinderen, ik was 21 jaar toen mijn oudste dochter geboren werd. Ik heb 15 jaar alles voor de kinderen gedaan, maar nu is het mijn tijd.
Ik ben gek op dansen. Ik ben laatst naar de disco geweest, met vriendinnen. Heel gek, want het was laat, maar ik kreeg er zo veel energie van. De volgende dag was ik niet moe, ik had geen kater, ik voelde me juist fit."

"En ik ga nu ook met mijn man op vakantie. De kinderen blijven bij opa en oma. We gaan samen op een cruise langs de Spaanse en Italiaanse kust. Vanuit Barcelona, Napels en Palermo. Gewoon samen. Het is goed zo, nu de kinderen groot zijn is er weer meer tijd voor 'ons'."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk een 8. Ja, ik heb een makkelijke huid. Ik ben ook gelukkig met mijn huid. Ik weet niet hoe het komt dat hij zo mooi is. Genetisch?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram