arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het gezicht van: Het gezicht van: Anabella Ben Ishai-Been

Het gezicht van: Anabella Ben Ishai-Been

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anabella Ben Ishai-Been.

Anabella is 39 jaar en werkzaam als huidtherapeut.

Merk je dat je ouder wordt?

"Natuurlijk, ik merk het zeker. (Lachend:) "Ik ben niet meer zo flexibel als vroeger. En dat bedoel ik in de breedste zin van het woord. En mijn ochtenden zijn iets minder romantisch, ik heb iets meer moeite om op te staan en dat geldt ook voor mijn gezicht.
Maar het is goed, het hoort allemaal bij het proces van ouder worden. Ik ben er zelfs trots op dat ik ouder word. Ik zie het als een voorrecht, vooral hoe ik me voel. Ik ben gelukkig en heb er ook totaal geen problemen mee dat ik binnenkort veertig word. Ik kijk er zelfs naar uit."

Als je je huid niet goed verzorgt of je niet tegen de zon beschermt krijg je het binnen 5 jaar gegarandeerd terug. Al helemaal rond je veertigste. Letterlijk 'in your face'.

"Ik heb sowieso nooit problemen gehad met mijn leeftijd. Ik vind elke leeftijd leuk, ik ken geen angst en voel me ook nog jong. Zolang ik alles nog kan, zie ik mijn leeftijd niet als een 'last'. Ouder worden is een natuurlijk proces dat bij het leven hoort. Ik omarm dan ook elke rimpel in mijn gezicht. Elke lijn vertegenwoordigt een bepaalde gebeurtenis, een ervaring of een emotie."

Gezond leven

"Ik eet zeker gezond, alleen al vanwege mijn Spaanse en Israëlische achtergrond. Ik eet veel vers fruit en groenten en gebruik geen boter, maar bak alles in olijfolie.
Sowieso is 'onze' keuken gezonder. Ik stoom mijn groente, in plaats van ze te koken en gebruik vaak de oven. Veel kikkererwten, baba ghanoush en shakshuka
. En in de Midden-Oosterse keuken wordt, behalve falafel, bijna niks gefrituurd."

Natuurlijk mooi oud worden

"Zeg 'nooit nooit', maar ik geloof in natuurlijk mooi oud worden. Op dit moment heb ik in ieder geval nog geen botox of fillers nodig.
Natuurlijk mooi oud worden tot op een zekere hoogte. Ik ben van mening dat je wel je huid zult moeten onderhouden met de juiste producten: een kwalitatief goede reiniger, een serum, een hydraterende dagcrème en vanzelfsprekend ook een zonnebrandcrème."

"Je huid is een weerspiegeling van hoe je je voelt, maar onthoudt ook bepaalde zaken. Ik beschouw het als een soort geheugenkaart, een 'memory stick'. Als je je huid niet goed verzorgt of je niet tegen de zon beschermt krijg je het binnen 5 jaar gegarandeerd terug. Al helemaal rond je veertigste. Letterlijk 'in your face'."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb seborroische Dermatites, een vorm van eczeem. Deze huidziekte is niet te genezen, maar met de juiste producten wel onder controle te houden. Het uit zich voornamelijk aan de zijkant van mijn neus, bij mijn mondhoeken en als het erg koud is, dan ook boven mijn wenkbrauwen.
Ik moet mijn huid altijd goed gehydrateerd houden en producten met alcohol vermijden. O, en gekruid eten is ook een trigger. Eigenlijk dezelfde richtlijnen als met rosacea."

"Ik gebruik de producten van EmerginC Scientific Organics. Eerst reinig ik mijn huid onder de douche met de Kombucha Cleanser. Daarna dep ik mijn huid voorzichtig droog en dan gebruik ik een rijke, hydraterende crème. En twee keer per week gebruik ik de Blue Poppy Peel om mijn gezicht te exfoliëren."

"Het hangt van de dag af voor welke producten ik kies. Meestal het Peptide Booster Serum en dan de Scientific Organics Phytocell Cream.
In de winter leg ik meer de focus op hydratatie en in de zomer meer op de zon. Sowieso gebruik ik 365 dagen per jaar een zonnebrandcrème, het is ook grotendeels een kwestie van voorkomen."


Wat is jouw beautytip?

"Ik denk dat het grotendeels van binnenuit komt, vooral als je ouder wordt. Je kunt aan de buitenkant ook veel doen, maar als het aan de binnenkant niet goed zit, zul je uiteindelijk weinig bereiken."

"Het is zo belangrijk om goed naar je lichaam luisteren. Kijk naar de signalen van je huid. Reageert je huid na het eten van bepaalde voedingsstoffen, vermijd ze dan. En dan is het verder een kwestie van exfoliëren, hydrateren én beschermen."

Wat is jouw beautyzonde?

"Zout. Dat is echt mijn grootste zonde. Ik weet dat het slecht is, het droogt mijn huid ook uit, maar ik ben gewoon gek op zout. Ik strooi het ook overal over."

"En ik sport niet. Dat is ook een zonde, toch? Ik doe wel mijn best om veel te bewegen. Ik probeer minimaal een halfuur per dag te wandelen. Geen sportschool dus, maar gewoon bewegen in de buitenlucht."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben wel tevreden, meer dan tevreden zelfs. Ik denk dat ik er goed uitzie voor mijn leeftijd. Niet per se jonger en als je mijn leeftijd zou moeten schatten, vermoed ik dat je niet veel hoger of lager zit. Ik ben blij, dus ergens tussen een 8 en een 9?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram