arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Alexandra van der Vloed

Het gezicht van: Alexandra van der Vloed

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Alexandra van der Vloed.

Alexandra is 30 jaar en werkzaam als hoofd marketing bij Van den Assem.

30 jaar!

"Ik voel me niet anders, maar ik word er wel steeds op gewezen dat ik dertig geworden ben. Ik ben me er dus wel bewust van. En in mijn omgeving zijn er ook ineens veel meer mensen boven de dertig, maar dat is het principe van de rode auto. Als je net een rode auto hebt gekocht, dan zie je ook ineens overal rode auto's rijden, toch?

"Ik heb wel een aantal nieuwe stappen gemaakt. Ik heb een huis gekocht en op mijn werk vinden er ook een aantal veranderingen plaats, waardoor ik voor mijn gevoel wel in een nieuwe fase beland ben.
Ik heb een verantwoordelijke functie en word sinds kort ook begeleid door een coach. Hij helpt me zakelijk om bepaalde zaken beter te beargumenteren en zorgt ervoor dat ik verder kom in mijn leven, maar volgens mij ben ik persoonlijk niet veranderd."

Ik heb een tijd lang heel fanatiek gebokst, heb zelfs meegedaan aan een wedstrijd. Het was zo spannend. Na afloop was ik helemaal bont en blauw en zat ik onder de schrammen, maar door de adrenaline merkte ik er tijdens de wedstrijd niks van.


Gezond leven

"Ik ben toevallig net met een heel strikt eetschema begonnen. Als ik te druk ben, eet ik niet genoeg en ook niet vaak genoeg. Hierdoor ben ik vaak de hele dag misselijk. Ik word nu begeleid door een diëtist en ik voel me al zo veel beter. Het klinkt gek, maar ik vind het wel fijn dat het nu voor me bepaald wordt. Het is makkelijk, maar ik voel me niet meer duf én ik ben niet meer misselijk. Het is echt een openbaring."

"Ik eet nu 6 keer per dag en ook grotere hoeveelheden. Ik ontbijt met yoghurt en fruit en om 11 uur 's ochtends zit ik aan de zilvervliesrijst met kikkererwten en wortels. Tja, het is wel even wennen. Verder rijstwafels, ei, sla en heel veel groente. En vlak voordat ik ga slapen nog volle kwark. Ik moet leren om het goed te verdelen."

Sporten

"Ik heb een tijd lang heel fanatiek gebokst, heb zelfs meegedaan aan een wedstrijd. Ik wilde graag iets doen wat buiten mijn comfortzone lag. Ik ben 6 weken getraind door een professionele bokser. Het was zo spannend. Na afloop was ik helemaal bont en blauw en zat ik onder de schrammen, maar door de adrenaline merkte ik er tijdens de wedstrijd niks van.
Nu ben ik tijdelijk even gestopt. Het was kennelijk even iets te veel van het goede. Ik doe nu niks en dat voelt eigenlijk ook wel lekker."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb een hele gevoelige huid, ik kan nergens tegen. Ik heb heel lang gezocht naar producten waar ik geen uitslag van krijg.
's Nachts gebruik ik het liefst rijkere producten. Mijn huid is zo droog, dus ik vind het lekker om een voedende crème te gebruiken. Ik vind vooral Eucerin Urea fijn, omdat die vet is. En rond mijn ogen smeer ik shea butter, gewoon shea butter zonder toevoegingen. Het stinkt echt gigantisch, maar het werkt heel goed voor mijn huid. Dan heb ik geen last meer van een trekkerig gevoel én ik krijg er geen uitslag van."

Ik ben gewoon niet zo snel tevreden. Dat kenmerkt me: alles kan altijd beter en dat geldt ook voor mijn huid.

"'s Ochtends heb ik een vast ritueel: ik ga eerst ontbijten, dan douchen en aankleden. Gemiddeld sta ik een halfuur voor de spiegel, maar dat is wel met tandenpoetsen. Ik doe trouwens eerst mijn make-up en dan mijn haar. Nooit andersom. Ik heb heel lang de producten van Dermalogica gebruikt. Dat doe ik nog steeds, maar meer vanwege de factor die erin zit. Ik gebruik trouwens ook de cleanser, want die schuimt niet. En zodra iets schuimt, krijg ik last van mijn huid."

"Het is gewoon heel lastig, ik kan echt niks gebruiken. Ik krijg overal een geïrriteerde huid van. De schoonheidsspecialiste heeft ook geen zin voor mij. Een peeling werkt, maar niet voor mij. Als ik dat doe, dan ben ik de volgende dag helemaal opgezwollen en zit ik onder de uitslag."


Wat is jouw beautytip?

"Ik denk dat je moet kijken naar producten die bij je passen, in plaats van klakkeloos de trends te volgen. Hetzelfde geldt voor mooie verpakkingen: dat zegt uiteindelijk niks over wat erin zit. Soms kan iets heel mooi zijn of enorm lekker ruiken, maar het gaat erom dat het bij je past.
Meestal betekent dat veel testen, want soms lijkt een crème fantastisch, maar dan blijkt achteraf dat je er niet tegen kan."

"Ik heb zo vaak gehoord dat iets geweldig was en dat ik moest doorzetten. Dat is echt onzin. Als je niet goed reageert op een product, dan werkt het gewoon niet voor jou."

Heb je een beautyzonde?

"Ik heb niet echt een zonde... Ik eet nu juist heel erg clean. Ik hou wel van chocolade en dropjes, maar ik vraag me af hoe slecht dat is. Ik probeer me zelfs te beheersen en het alleen te eten op de momenten als ik er echt zin in heb. Hetzelfde geldt voor wijn. Als ik 's avonds thuiskom, vind ik het heerlijk om een glas wijn te nemen. Maar ik wil dat niet elke avond doen, want dan is het niet meer bijzonder."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7? Of een 7,5? Ik zie natuurlijk wel verbetering, maar ik merk dat ik nog steeds heel erg met mijn huid bezig ben. Ik ben altijd op mijn hoede. Maar ik ben ook gewoon niet zo snel tevreden. Dat kenmerkt me: alles kan altijd beter en dat geldt ook voor mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram