arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Aleid Koppius

Het gezicht van: Aleid Koppius

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Aleid Koppius.

Aleid is 32 jaar en werkzaam als AMI Faculty member/trainer Allergan en Skintech.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, maar ik denk dat iedereen dat heeft, toch? Bij mij zijn het allemaal kleine dingen; lijntjes die blijven staan en ik zie het zelfs aan de huid van mijn armen. Het wordt allemaal iets slapper. Het is niet dramatisch, maar je merkt het wel."

Ik zet botox bij mezelf, dat is ook een bijzondere ervaring kan ik je vertellen.

"Ik heb alleen echt niks te klagen. Tot nu toe niet, ik heb er in ieder geval geen problemen mee. Ik moet ook zeggen dat ik in een rustiger vaarwater terecht ben gekomen. Ik heb meer rust en stabiliteit en ben niet meer op zoek naar wie ik ben en wat ik wil in het leven. Alles is zo'n beetje op zijn plek gevallen."


Botox en fillers

"Ik vind dat je als cosmetisch arts moet weten waar je over spreekt. Ik wil niet alles op mezelf testen, maar ik heb zeker al het één en ander gedaan. Ik beschouw mezelf ook niet als proefkonijn, maar ik wil wel weten hoe bepaalde behandelingen voelen.
Ik heb alle reguliere botoxbehandelingen wel gedaan: frons, voorhoofd, kraaienpootjes en mijn kin. Ik doe het bij mezelf, dat is ook een bijzondere ervaring kan ik je vertellen."

"En ik gebruik veel botox in mijn kaken, tegen tandenknarsen. Dat heeft mijn gezicht slanker gemaakt, maar vooral veel rust gegeven aan mijn kaken."

Full face

"Wat fillers betreft: full face. Ik geloof echt in 'overal een beetje'. En dan heb ik het echt over full face. Ik heb fillers in mijn voorhoofd, slapen, jukbeenderen, wallen, neus-lippenplooi en kin. Ik vind dat de mooiste manier, je huid blijft er stevig door. Even oneerbiedig gezegd, maar ik denk echt dat het de beste methode is om op jonge leeftijd alles een beetje te laten opvullen, in plaats van wachten tot je 50 jaar bent en volledig in de kreukels naar me toekomt om de boel weer op te lappen."

"Verder heb ik zo'n beetje alle laserbehandelingen en peelings gedaan. En Ultherapy natuurlijk ook. Nogmaals, ik denk echt dat als je er op tijd bij bent en beetje bij beetje alles tegengaat, dan voorkom je extreme huidveroudering. En daarmee ook excessen. Dan ga je niet van een rimpelig gezicht naar heel strak."


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Je moet mij niet zien als het voorbeeld qua beautyritueel. Ik ben allesbehalve braaf. Het allerbelangrijkste is en blijft toch zonnebrandcrème.
Ik heb een moeilijke huid, dus ik ben ook voorzichtig met afwisselen. Ik heb periorale dermatitis
, een chronische ontsteking rond mijn mond, dus ik moet opletten met welke producten ik gebruik."

"De basis van mijn huidverzorgingsproducten is Obagi. Ik gebruik de Oilacleanse om mijn gezicht te reinigen, daarna een serum en dan de Occlipse. En in de winter gebruik ik stiekem een soort mousse van Clarins. Die vind ik heel fijn, omdat hij geen strepen achterlaat. Als je hem aanbrengt op een vochtige huid kan je hem goed verdelen en dan trekt hij beter in. Echt, zo fijn, dan zie je niet meer zo bleek."

"En mijn ionenborstel. Ik heb nooit tijd om uitgebreid mijn haar te föhnen, maar met deze borstel wordt je haar zo zacht. Misschien had ik hem voor de foto even schoon moeten maken, maar ik zweer bij die borstel. "


Wat is jouw beautytip?

"Ik denk dat je gewoon je gevoel moet volgen en je niet moet laten weerhouden door taboes. En dan heb ik het over botox en fillers. Wees er vroegtijdig bij. Dat meen ik oprecht, als je op tijd begint en met mate, dan kan je extreme veroudering voorkomen."


Wat is jouw zonde?

"Chocolade. Elke dag en ook de hele dag door." (Lachend:) "Ik eet echt zo veel chocolade, in alle soorten en maten: gewone chocolade, bonbons, chocoladerijstwafels. En normaal gesproken is wijn ook één van mijn zonden, maar ik ben zwanger, dus die moet ik helaas laten staan."

"Ik probeer wel gezond te leven, maar ik ben ook een bourgondiër. Sporten is mijn redding, ik sport normaal gesproken veel, maar daar moet ik nu ook even niet aan denken. Ik word al moe bij de gedachte aan yoga."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Phoe, dat is niet hoog. Ik denk een 6. Ik krijg vaak te horen dat ik een mooie huid heb, maar als je goed kijkt zie je dat hij best rood is.
Ik heb sowieso een gevoelige huid, snel last van oneffenheden en dus die periorale dermatitis
. Als ik net een antibioticakuur heb gehad, dan is mijn huid weer even rustig, maar het blijft lastig."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram