arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Agnieszka Kadula

Het gezicht van: Agnieszka Kadula

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Agnieszka Kadula.

Agnieszka is 47 jaar en werkzaam als bindweefselmasseuse.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Het getal natuurlijk niet, dat is zelfs best confronterend: ik word bijna 50 jaar en het leven is voor mijn gevoel echt voorbijgevlogen. Zeker de laatste 20 jaar zijn zo snel gegaan. Ik voel me alleen absoluut niet oud. Integendeel: ik voel me fantastisch."

"Ik heb de ziekte van hashimoto, waarbij mijn schildklier te traag of soms helemaal niet werkt. Ik wist het alleen niet, ik heb heel lang gedacht dat ik in de overgang was, want de klachten zijn enigszins vergelijkbaar. Mijn menstruatie was anders, mijn haren vielen uit, ik had last van stemmingswisselingen en was continu moe. Ik kan je niet uitleggen hoe moe.
Sinds ik medicijnen voor mijn schildklier slik, voel ik me zo goed. Ik heb het ook niet door dat ik ouder word, heb meer energie dan 10 jaar geleden."

O mijn god, ik begrijp nu de verslaving van plastische chirurgie, wat een uitvinding. Het ene moment zie je er verschrikkelijk uit en na de behandeling ben je ineens 10 jaar jonger

"Ik ben nooit mooi geweest, daarom denk ik dat het voor mij makkelijker is om om te gaan met het ouder worden. Ik vind het idee dat het leven eindig is wel beangstigend. Ik herken ook de behoefte om gezonder te gaan leven, te stoppen met roken en te gaan sporten. Ik denk dat er rond je 45ste een kantelpunt is, dat je ineens tot het besef komt: 'hoe lang heb ik nog en wil ik de komende 45 jaar nog wel zo doorbrengen?'"


"Ik heb 3 jaar geleden mijn wallen laten opvullen. Waarschijnlijk ook door mijn niet-werkende schildklier had ik echt donkerblauwe kringen onder mijn ogen. Ik dacht dat het erbij hoorde, want ik zag er niet uit. Ik heb toen mijn wallen laten opvullen met filler.
O mijn god, ik begrijp nu de verslaving van plastische chirurgie, wat een uitvinding. Het ene moment zie je er verschrikkelijk uit en na de behandeling ben je ineens 10 jaar jonger. Ik heb me echt moeten weerhouden om mezelf niet helemaal vol te stoppen. Nou ja, eerlijk gezegd wilde ik meer, maar heeft mijn cosmetisch arts me ervan weerhouden."

Overgewicht

"Ik ben nooit dun geweest en heb altijd problemen gehad met mijn gewicht. Het is een combinatie van factoren: aanleg, mijn schildklier en mijn eetpatroon is natuurlijk ook niet optimaal, ik eet heel onregelmatig. Het is gewoon alles bij elkaar. Vaak eet ik overdag niks en als ik 's avonds thuiskom ga ik eten. Stoppen met roken heeft trouwens ook niet geholpen, daardoor ben ik ook verschrikkelijk veel aangekomen. En ik ben een emotie-eter, als ik verdrietig ben, ga ik eten."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsgritueel eruit?

"Ik heb geen vast ritueel en gebruik niks regelmatig. Ik ben gewoon totaal niet consequent. Ik heb wel veel crèmes, maar ik vergeet ze te gebruiken.
Mijn huid is heel makkelijk, ook nooit last gehad van acne of iets dergelijks. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik zo onregelmatig smeer. Vandaag heb ik toevallig de crème van Charlotte Tilbury gebruikt, die vind ik lekker. En ik ben een fan van de producten van het Kruidvat, vooral de Handbag Beauty Balm vind ik geweldig."


"Juist vanwege mijn schildklier probeer ik zo veel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken, vooral ook tijdens mijn werk. Verder hou ik van oliën. Niet elke olie is geschikt om op je gezicht te gebruiken, maar jojoba-olie of shea butter kan je zonder problemen gebruiken."

Wat is jouw beautyzonde?

"Af en toe rook ik. Ik weet dat het niet goed voor me is, maar ik vind het zo lekker. Ik moet het eigenlijk niet eens vertellen, want niemand weet dat ik rook.
Ik ben ook absoluut geen kettingroker, overdag rook ik bijvoorbeeld niet. Het gaat natuurlijk tegen alle principes in, maar 's avonds op het balkon één sigaret voor het slapengaan, vind ik geweldig.
En als het daarbij blijft, is het toch niet zo heel erg?"

Wat is jouw beautytip?

"Hoe kan het ook anders: bindweefselmassage. Het gaat niet alleen om de buitenkant, maar vooral om wat er aan de binnenkant gebeurt. Niet alleen je fibroblasten worden gestimuleerd, maar alles wordt aangeraakt, ook de verbindingen en aanhechtingen van je spieren.
Je staat er niet altijd bij stil, maar een bindweefselmassage heeft alles te maken met je gezondheid en zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je je goed voelt, en blijft voelen. Het is van invloed op je bloedcirculatie, het vermindert onderhuidse verklevingen en versnelt de afvoer van afvalstoffen. Dat is de reden waarom een bindweefselmassage zo belangrijk is."Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb een hele makkelijke huid, dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik zo onregelmatig smeer. Mijn schildklier heeft er wel voor gezorgd dat mijn huid een stuk droger is geworden, maar sinds ik medicijnen slik is dat ook een stuk beter geworden."

"De huid van mijn gezicht geef ik wel een 8, maar over de rest van mijn lichaam ben ik niet echt tevreden. Ik heb overal striae en mijn armen en benen zijn nog steeds heel droog. De rest van mijn huid geef ik maximaal een 6. Mag dat?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram