arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Aafje Polak

Het gezicht van: Aafje Polak

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Aafje Polak.

Aafje is 46 jaar en werkzaam als kok.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik was er nooit zo mee bezig, maar 10 jaar lang in de keuken staan heeft een enorme weerslag op je huid. Ik sta natuurlijk dagelijks in de vette, vieze lucht. Vet is niet per definitie slecht voor je, maar de vieze lucht is niet heel bevorderlijk voor je huid. Buiten het feit dat ik naar eten ruik, slibben mijn poriën ook dicht.
En in de keuken waar ik werk staat een oven met kolen en daar komt heel veel roet vanaf. Dat heeft ook heel veel effect. Niet alleen op mijn gezicht, maar op mijn hele huid. Ik
krijg natuurlijk constant vetten op mijn huid. Dat resulteert in kleine bultjes op mijn armen en ondefinieerbare allergieën."

Op mijn veertigste verjaardag heb ik voor mijn verjaardag een botoxbehandeling cadeau gekregen. Ik vond het doodeng, maar achteraf viel het me 100% mee. Sindsdien hou ik het bij. Ik heb de laatste keer ook mijn voorhoofd laten doen, maar daar blijft het bij, ik wil het zo natuurlijk mogelijk houden.

"Door een schouderblessure sta ik nu al een jaar niet meer in de keuken en het grappige is dat ik sindsdien nergens meer last van heb. Het scheelt echt ongelooflijk veel.
Ik merkte het ook altijd tijdens mijn
vakantie, als ik even niet in de keuken stond: de eerste week was het verschrikkelijk en kwam alles eruit, maar daarna werd het langzaam beter en kwam het helemaal goed. Drie weken lang zon, zee, strand en rust doen dan wonderen voor mijn huid."


"Ik vind het leuk om ouder te worden, maar het is ook enigszins dubbel... Ik vind het fijn dat ik niet meer alles hoef, maar aan de andere kant voel ik ook wel de druk om juist nu te onderzoeken wat ik wil met mijn leven. Ik ben nu nog op een leeftijd dat ik nieuwe dingen kan ondernemen en ondervinden of het bij me past. Ik merk dat ik zoekende ben, een beetje het 'nu of nooit-gevoel'."

"Op mijn veertigste verjaardag heb ik voor mijn verjaardag een botoxbehandeling cadeau gekregen. Ik vond het doodeng, maar achteraf viel het me 100% mee. Sindsdien hou ik het bij. Ik heb de laatste keer ook mijn voorhoofd laten doen, maar daar blijft het bij, ik wil het zo natuurlijk mogelijk houden. Rimpels horen ook wel bij me."

Gezond leven

"Door mijn schouderblessure kan ik nu ook weinig sporten. Ik tenniste heel veel en ging ook zeker één keer per jaar skiën, maar dat doe ik dus nu allemaal niet meer. En ik ben ook veel minder sterk geworden nu ik niet meer in de keuken werk. Kok is en blijft een heftig lichamelijk beroep. Ik heb 10 jaar lang elke dag getild, gesjouwd en honderden kilometers aflegd. Nu ik op kantoor werk, zijn mijn armen minder sterk geworden en van mijn buikspieren is ook weinig meer over. Ik vind het niet erg, maar ik zie het wel."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben fan van Clarins, ik weet niet waarom, maar ik vind het gewoon een heel fijn merk. En van Vichy, daar heb ik ook een heel scala van.
Ik reinig mijn huid 's ochtends en 's avonds met Vichy Pureté Thermale en daarna het LiftActiv Serum 10 Supreme. Dan de dagcrème van Clarins, de Wrinkle Lifting Cream en als laatste de Estée Lauder Day Wear. Die vind ik heel fijn, want hij heeft ook een SPF15. Ik b
en gelukkig geen echte zonaanbidder, maar het heeft er ook mee te maken dat ik bang ben dat ik een oude huid krijg..."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade. Tot voor kort at ik regelmatig Tony's Chocolonely, maar dan ben ik nu vanaf. Ik moet weer eens wat nieuws vinden. Normaal gesproken ben ik van puur, maar bij Tony's zweer ik bij melkchocolade... (Lachend:) Ook op het gebied van chocolade ben ik zoekende."


Wat is jouw beautytip?

"Het zijn eigenlijk twee dingen. Ik ga echt minimaal drie keer per week naar de Vitaminstore voor een shake. Ik voel me daar zo veel beter door. Ik kan dan bij wijze van spreken de rest van de dag boterhammen met kaas eten, zonder dat ik me slecht voel.
Ik hou ook zeker van koffie, maar je krijgt er zo'n dip van. Het is een hele korte boost en dat heb
ik niet met een vers sapje. Ik drink hem ook helemaal leeg en haal bij wijze van spreken nog mijn vinger erdoorheen om alles eruit te halen. Ik voel dan dat alle vitaminen door mijn lichaam schieten."

"En iets heel anders, maar als ik moe ben, kan ik heel ad hoc besluiten om een beautybehandeling voor mezelf te boeken. Vroeger was ik dan naar de zonnebank gegaan om daar een kwartier te gaan slapen, maar tegenwoordig laat ik dan mijn wenkbrauwen doen, of mijn wimpers verven. Gewoon een touchup waarbij ik even een halfuur niks hoef, gewoon zonder schuldgevoel mijn ogen dicht kan doen en ook niet hoef te praten. Daarna voel ik me als herboren."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Nu ik dus niet meer elke dag in de keuken sta, zeker een dikke 8. Ik heb ook echt een makkelijke huid en totaal geen problemen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram