arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ester Mulschlegel

Het gezicht van: Ester Mulschlegel

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Ester Mulschlegel.

Ester is 41 jaar en werkzaam als Senior Product Manager bij Zarqa.

Merk je dat je ouder wordt?

"Alleen aan mijn leeftijd, dat er nu 41 jaar achter mijn naam staat. Voor de rest merk ik het eigenlijk niet. Weinig...
Ik probeer wel altijd op tijd naar bed te gaan, ik eet gezond, ik rook niet en ik drink met mate. Ik geniet van het leven." (Lachend:) "En van mijn wijntje."

"Ik ben gewoon heel blij, en sta echt positief in het leven. Ik kijk ook nooit met negatieve gevoelens terug op wat ik gedaan heb. Nooit."


Gezond leven

"Ik ben niet echt een sporter, maar ik probeer wel altijd gezond te eten, veel water te drinken, thee en af en toe koffie. Gewoon, niks bijzonders en alles met mate.
En voldoende slaap. Ik ga meestal rond 22.00 uur naar boven en dan begint mijn avondritueel. Dan verwijder ik eerst mijn foundation en andere make-up, daarna gebruik ik een serum om mijn huid te kalmeren en dan ook nog een lekkere nachtcrème. Heerlijk."

"Ik gebruik geen botox of fillers. Ik ben er niet op tegen, maar ik heb er gewoon nog nooit over nagedacht. Misschien heeft dat te maken met het feit dat ik in het oosten van het land woon. Geen idee of dat de reden is, maar in mijn omgeving leeft het gewoon niet."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

(Lachend:) "Mijn huidverzorgingsritueel is vrij uitgebreid, niet alleen 's avonds. Vanzelfsprekend gebruik ik producten van Zarqa. Ik reinig mijn huid altijd met de Zarqa Sensitive Face Milk en daarna gebruik ik de tonic. Dan een heerlijk serum om mijn huid een hydratatieboost te geven en als laatste stap nog de Hydra Face Cream om mij te beschermen tegen fijnstoffen. Dan ben ik helemaal klaar om de dag te beginnen."

"Ik heb een makkelijke huid, maar hij is wel gevoelig. Mijn huid heeft de neiging om snel rood te worden. Ik zal dan ook nooit een scrub gebruiken. Als ik dode huidcellen wil verwijderen, dan gebruik ik een milde peeling en dan nog ben ik heel voorzichtig."

Een zonnebrandcrème? Natuurlijk wel als ik vol in de zon ga zitten, maar verder eigenlijk niet. Ik zit ook het grootste gedeelte van de dag binnen. Ik stap 's ochtends in mijn auto en rij naar mijn werk. En aan het eind van de dag stap ik weer in de auto om naar huis te rijden.
Ik kom dus niet in de zon, maar wordt wel geconfronteerd met fijnstoffen. En daar beschermt de dagcrème me dan weer tegen."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik hou wel echt van een wijntje. Wijn is echt mijn zonde. Ik zou misschien minder moeten drinken, maar als ik dan thuiskom uit mijn werk dan kan ik zo genieten van een goed glas wijn.
Een moment voor mezelf, van nieuwe energie: lekker eten, zitten en een wijntje. Als ik eerlijk ben, denk ik dat ik nooit zonder dat wijntje kan."

Wat is jouw beautytip?

"Positief denken. Geloof in jezelf en in dromen die je hebt. Alles wat je in het leven wilt bereiken, begint altijd bij jezelf. Ik denk echt dat als je positief in het leven staat, dat dit helpt om je doelen te behalen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Op dit moment wel een 8 of een 9. Op een paar kleine plekjes na, ben ik wel blij met mijn huid. Ik denk toch dat goed reinigen zijn vruchten afwerpt. Ik ben daar zo trouw in, haal altijd mijn make-up van mijn gezicht."

"Misschien nog een laatste tip, om af te sluiten: wees lief voor je huid, verzorg hem gewoon lekker."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram