arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mieke Didden

Het gezicht van: Mieke Didden

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mieke Didden.

Mieke is 37 jaar en werkzaam als salesmanager bij Gabson.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik zie dat het begint te komen. Als ik nu in de spiegel kijk, dan merk ik dat er steeds meer lijntjes ontstaan en ik wil dan ook gelijk meer aandacht aan mijn huid besteden. Net even iets extra's doen, zoals bijvoorbeeld vaker peelen. Of ik ga kijken welke producten ik kan gebruiken om mijn huid meer volume te geven. Ik ben ook echt preventief bezig om huidveroudering te voorkomen."

"Ik heb mijn traangootjes laten opvullen en ben zo blij met het resultaat. Ik zal deze behandeling dus zeker blijven herhalen. Voor nu is het genoeg en ik voel ook niet de behoefte om meer te laten doen. Ik sta er zeker niet afwijzend tegenover, maar het hangt natuurlijk ook helemaal af van wat er de komende jaren in mijn gezicht verandert. De tijd zal het uitwijzen."

"Een cosmetische ingreep gaat wat mij betreft juist hand in hand met een goede crème. Door die twee te combineren, denk ik dat je uiteindelijk voor nog een beter resultaat zorgt. Ik geloof erin dat je met botox en fillers rimpels kan verminderen, en met verzorging de structuur van je huid kan verbeteren. En wat me opvalt is dat je er met een egale huid ook veel jonger uitziet."


Zon

"Ik ben voorzichtig met de zon. Gelukkig heb ik ook geen huid, waarmee je zomaar uren kunt gaan liggen bakken. Ik ben dan ook nooit bruin, zelfs in de zomer ben ik nog spierwit. Daarnaast probeer ik ook gezond te leven, maar zeker niet overdreven. Ik doe mijn best: drink veel water en eet gezond, maar niet heel spastisch."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik denk dat je het verzorgen van je huid enigszins kan vergelijken met een dieet. Met de juiste ingrediënten creëer je een gezonde huid. Daarnaast is het belangrijk om je huid regelmatig te laten behandelen bij een schoonheidsspecialiste, maar je zult het thuis goed moeten onderhouden. Ik probeer ook specifiek te kijken naar wat mijn huid op dat moment nodig heeft en pas mijn huidverzorging daarop aan."

Ik merk wel dat als ik een tijd geen oogcrème gebruik, dat mijn huid gaat zakken, droger wordt en dat fijne lijntjes meer opvallen."'s Ochtends reinig ik mijn huid met de Vital C Hydrating Facial Cleanser. Ik kies ervoor om overdag de weerstand van mijn huid te verhogen met antioxidanten, vitamine C, stamcellen en een SPF. In de avond gebruik ik weer activiere producten, zoals retinol en glycolzuur. En mijn huid heeft vocht nodig, dus ik gebruik altijd een serum met vitamine A, C en E. Die hydrateert mijn huid, maar ik vind hem gewoon fijn in gebruik. Hij ruikt ook zo lekker. Ik ben daar dus gevoelig voor en vind de geur belangrijk. Dit serum is niet geparfumeerd, maar ruikt heerlijk naar sinaasappel."

"Ik gebruik altijd een oogcrème. Ik merk dat als ik dat een tijd niet gebruik, mijn huid gaat zakken, droger wordt en dat fijne lijntjes meer opvallen. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk verschillende producten met elkaar te combineren en af te wisselen."

Ik wil zo graag stoppen met roken. Als ik kijk naar wat ik allemaal doe voor een mooie huid, dan past het ook totaal niet in dat plaatje.


Heb je een beautyzonde?

"Ik rook en daar wil ik zo graag vanaf. Het past ook echt niet bij me. Als ik kijk naar wat ik allemaal doe voor een mooie huid en hoe belangrijk ik het vind, dan past roken ook totaal niet in dat plaatje. Ik heb ook het idee dat je kan zien dat ik rook: fijne lijntjes zijn beter zichtbaar en ik heb soms last van een doffe huid. Gelukkig lukt het me tot nu toe nog wel om de gevolgen snel te deleten met mijn huidverzorgingsproducten."


Wat is jouw beautytip?

"Begin op tijd met de juiste huidverzorgingsproducten. Ik denk wel dat je vanaf 20 jaar ongeveer moet beginnen. De eerste stap is natuurlijk het beschermen van je huid tegen de zon. Daar kun je al zo veel mee voorkomen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Best hoog, een 8. Ik ben gewoon dankbaar en blij met mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram