arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Cosmeticatrends-2017

Cosmeticatrends najaar 2017

Niets zo veranderlijk als het weer. En dat geldt ook voor trends... Alhoewel: Esthetisch arts Stephan Marks: "In de cosmetische geneeskunde gebeurt er vrij weinig, maar misschien is dat maar goed ook."
In plaats van nieuwe technologieën zijn er dit jaar zelfs een aantal behandelingen van de markt verdwenen. "De miraDry is een stille dood gestorven en van Iovera hoor je ook niets meer. En zonder meteen op de zaken vooruit te lopen, maar misschien zijn de PDO-treads eenzelfde lot beschoren."

Wat wel opvalt is dat in 2017 de vraag naar het aantal behandelingen 'zonder operatie' is toegenomen. "Behandelingen met een korte hersteltijd worden steeds populairder. Maar ook die waarbij de bijwerkingen tijdelijk zijn en de kans op permanente gevolgen minimaal. Stel dat er iets misgaat, dat je niet je hele leven met de gebakken peren zit."

Van de PDO-threads (draadjeslift) is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs dat de behandeling 100% veilig is. De vraag is of je in een vliegtuig moet stappen dat nog niet getest is.

Coolsculpting en PlexR

Behandelingen zoals Coolsculpting en PlexR winnen steeds meer terrein. "Het is altijd goed om te kijken naar andere (nieuwe) mogelijkheden. Coolsculpting als alternatief voor liposuctie en de PlexR voor de ooglidcorrectie, maar aan de andere kant is het misschien ook verstandig om eerst even de kat uit de boom te kijken. Nieuw is niet altijd beter."

Kijk kritisch naar de resultaten op lange termijn. "Van de PDO-threads (draadjeslift) is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs dat de behandeling 100% veilig is. De vraag is of je in een vliegtuig moet stappen dat nog niet getest is. Ook van de PlexR is nog niet duidelijk wat deze behandeling na 6 tot 12 maanden doet. De resultaten zien er zeker veelbelovend uit, maar dat neemt niet weg dat je kritisch moet zijn."

Al met al is er sinds kort meer aandacht voor eventuele risico's: "De keuze voor het soort behandeling hangt steeds meer samen met de eventuele bijwerkingen, maar ook met de ervaring van de arts. De prijs van een behandeling is niet meer allesbepalend."

Trends 2018

De verwachting is dat in 2018 ook niet zo veel verandert. "De mogelijkheden van botox zijn wel steeds uitgebreider. Zo wordt het niet alleen meer toegepast voor het verminderen van rimpels, maar ook bijvoorbeeld voor het verkleinen van de poriën, de behandeling van littekens, bij acne en in het bestrijden van de symptomen van rosacea."

"Nogmaals: je kunt wel altijd blijven zoeken naar nieuwe mogelijken, maar in plaats daarvan kun je ook de huidige (bewezen) methodes optimaliseren en kijken of je op die manier meer resultaat kan bereiken."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram