arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
VLOG: Lego Dimensions

VLOG: Lego Dimensions

Het blijft ietwat gek om Gandalf voorbij te zien racen in een Batmobile, maar dat is stiekem ook juist de kracht van LEGO Dimensions.

Een spel voor jong & oud (letterlijk!), omdat in LEGO Dimensions de karakters zijn samengevoegd van onder meer Back to the Future, Ghostbusters, Scooby Doo én Lego Ninjago. Je kunt ervoor kiezen om Lord Vortech te bestrijden in de rol van Wyldstyle, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om je Batmanpak aan te trekken of in de rol van tovenaar te duiken.

Het bijzondere van dit virtuele spel is dat het (bijna) de taak als ouder van je overneemt. In plaats van dat je ietwat pedagogisch verantwoord roept dat je kroost zich moet losrukken van het scherm om met ‘echt’ speelgoed te gaan spelen, doet de Playstation dit namelijk voor je.


LEGO Dimensions wijkt af van de gebaande paden door een videogame met ouderwets speelgoed te combineren. Voordat je überhaupt kunt gaan spelen, moet je eerst je eigen portal in elkaar zetten. Je leest het goed: echt bouwen met LEGO steentjes. En dat alleen al zorgt voor minimaal één uur speelplezier. Maar ook tijdens het spel word je regelmatig gestimuleerd om je even los te weken van het beeldscherm.

LEGO Dimensions

Boss battles, magische krachten en een combinatie van Peter Capaldi's Doctor Who op een planeet vol Weeping Angels en Daleks zorgt ervoor dat je kind (in ieder geval die van mij) volledig opgaat in het spel.

In deze VLOG zie je hoe mijn hele gezin en de vriendjes uit de buurt zich vermaken met LEGO Dimensions en mijn jongste dochter nog even benadrukt dat het ook gewoon heel leuk is om (stiekem!) met legopoppetjes te spelen.

LEGO Dimensions kopen

LEGO Dimensions is bij Intertoys verkrijgbaar voor de PlayStation®4 en PlayStation®3 computer entertainment systemen, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo's Wii UTM systeem.

Furrow op Instagram