arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Oral-B Genius 9000

Oral-B Genius 9000

Tandenpoetsen 2.0. Of maak er eigenlijk maar 3.0 van. Met de Oral-B Genius 9000, voorzien van Bluetooth, een app met SnapChat-filters en een persoonlijk poetsplan neemt Oral-B je alles uit handen, behalve het daadwerkelijke poetsen zelf.

In theorie lijkt het allemaal zo simpel: je doet het al je hele leven en ook nog eens meerdere keren per dag, maar in de (tandarts)praktijk blijkt het allemaal net even anders te liggen. Te hard, te zacht, te kort of te weinig poetsen kan voor tandplak, ontstoken tandvlees, gevoelige tanden, cariës en tanderosie zorgen. Goed poetsen dus. En dat is waar Oral-B je bij helpt.

Het klinkt misschien gek, maar ik vind het heerlijk om mijn tanden te poetsen. Sowieso 's ochtends, 's avonds en na elke maaltijd. En het liefst nog meer. Ik moet mezelf echt weerhouden om mijn tanden niet 4 tot 5 keer per dag te poetsen.


Geduld is een schone zaak

De ouderwetse zandloper maakt plaats voor de Oral-B-app voorzien van de meest moderne technologie waarmee je je poetsbeurten precies kunt bijhouden.
Hij houdt de duur van je poetssessie (minimaal twee minuten!) bij, controleert of je al je tanden wel hebt gepoetst en tussentijds krijg je ook tips over hoe je je tanden het beste kunt verzorgen. En zelfs het weer komt ook voorbij.

Je eerste gedachte is misschien: 'wat moet ik met een tandenpoets-app?!', maar het is echt leuk. Je kan precies zien of je goed poetst en tussendoor kan je meteen zien wat er in de wereld gebeurt. Ik poets trouwens altijd te kort, want twee minuten duurt lang!

Daarnaast kun je in de app zelf jouw persoonlijke mondverzorgingsroutine bepalen. Je kunt kiezen uit een frisse adem, antitandplak, wittere tanden, gezond tandvlees en orthodontistische verzorging.


Helaas dacht ik vroeger dat hard poetsen goed voor je was, met opgetrokken tandvlees en blootliggende tandhalzen tot gevolg. Ik let dus nu extra goed op dat ik niet te veel druk uitoefen. En hoe handig is 'gezond tandvlees'. Met deze mondverzorgingsroutine staat mijn elektrische borstel meteen goed ingesteld. In mijn geval betekent dat extra voorzichtig.

Gezond tandvlees

Als je kiest voor 'gezond tandvlees' houdt hij bijvoorbeeld 8 weken lang bij hoe het met de conditie van je tandvlees is gesteld en wat jouw persoonlijke punten ter verbetering zijn. Hij schakelt trouwens ook automatisch de beste stand van je elektrische tandenborstel in passend bij jouw persoonlijke doel.
In het geval van 'gezond tandvlees' betekent dat de gevoelige stand en attendeert hij je ook nog op het meest vergeten onderdeel tijdens het tandenpoesten, namelijk het reinigen van je tong.

Onderschat trouwens de keuze voor je tandpasta niet. Net zoals voor je huid, kan de juiste tandpasta heel veel betekenen voor de conditie van je tandvlees. Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair bevat bijvoorbeeld een speciale antibacteriële werking door de ActivRepair technologie, die verzorgend werkt bij tandvleesproblemen. En Oral-B is één van de weinige merken met tinfluoride. Dit ingrediënt heeft eveneens een beschermde én antibacteriële werking.

En dan aan jou alleen nog maar de schone taak om het 'aan-knopje' van je elektrische tandenborstel in te drukken en de komende twee minuten je tanden te poetsen. Toegegeven, de tandpasta moet je er ook zelf opdoen. Tip: vergeet na afloop het dopje niet...

Ik was al licht geobsedeerd door tanden poetsen, maar nu vind ik het nog leuker. Ik hou van tanden poetsen en ik hou oprecht van Oral-B. Ik vind het echt de beste borstel ooit.

Mocht je niet weten welke tandpasta of opzetborstel je moet gebruiken, dan kun je ook weer terecht in de app. In de categorie ondersteunende producten vind je een overzicht van de beste producten bij jouw persoonlijke doel.
Wist je bijvoorbeeld dat de Oral-B Sensi UltraThin opzetborstel speciaal ontwikkeld is voor gevoelig tandvlees? De combinatie van extra zachte en normale borstelharen verwijdert niet alleen tandplak, maar houdt ook extra veel rekening met eventuele tandvleesproblemen.


En voor het geval je je verveelt tijdens het poetsen, dan kun je jezelf ook nog voorzien van de meest kleurrijke filters. Leuker en makkelijker kan Oral-B het volgens mij niet maken.

Furrow op Instagram