arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sanature maandverband

Zoek de ingrediënten van jouw tampon!

Natuurlijk bevat jouw crème geen parabenen, sulfaten, parfum én is hij niet op dieren getest. En je afval scheiden is ook de normaalste zaak van de wereld.
Groen is sexy, maar donkergroen is weer het andere uiterste. Moet je nu ook nog op je maandverband en tampons letten? Het antwoord is: ja.

Over donkergroen gesproken, je hoeft heus niet meteen over te stappen op uitwasbare tampons, maar alleen al nadenken over de katoenen tampons en/of maandverband van Sanature is al een stap in de goede richting.

Eerlijk gezegd heb ik nooit nagedacht over het merk van mijn tampons. Gewoon, degene die mijn moeder voor me kocht.


Als je een tampon niet zou bleken, dan zou hij van nature crèmekleurig zijn, maar dat geeft op één of andere manier toch een minder 'fris' gevoel. Om die reden worden bijna alle tampons en maandverband gebleekt met chloride. En behalve dat ze niet milieubewust zijn, kunnen diezelfde bleekmiddelen ook voor een geïrriteerde huid zorgen.

Als je erover nadenkt is het heel stom, ik ben dagelijks bezig met wat ik 'binnenkrijg': verse groente en fruit, weinig suikers en drink zo veel mogelijk water. Maar wat ik letterlijk binnenkrijg, daar sta ik dan niet bij stil. Of misschien kan ik beter zeggen: stond ik niet bij stil.

Vagina

De huid van je vagina is relatief dun en één van je meest gevoelige zones. Uitermate handig tijdens de seks, maar iets minder als het gaat om het absorberen van slechte stoffen.
Als de chloride al niet voor irritatie zorgt, dan doet de toegevoegde parfum in tampons dat wel. En als je een beetje doordenkt, snap je dat de witte, synthetische toplaag van maandverband je huid ook geen goed doet.

Ik ben een etiketten-junk. Ik ben gevoelig voor parfum, dus ik check altijd de ingrediëntenlijst van mijn shampoo, bodylotion en crème. Niet dat het mogelijk is, maar nooit over gedacht om dat ook bij mijn tampons te doen.

Het blijft alleen moeilijk te achterhalen of die chemicaliën of parfum in jouw tampon of maandverband zitten. In tegenstelling tot cosmetica, staat op een doosje tampons namelijk niets vermeld over de ingrediënten.


100% katoen

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is geen ingrediëntenlijst. Het lijkt misschien alsof er op de verpakking van Sanature ook niet vermeld staat wat er in de producten zit, maar het staat er met koeienletters op: 100% katoen. Zonder toevoegingen. Nee, dus ook geen bleekmiddelen en geurstoffen.

Nu ik bijna in de overgang ben, weet ik ineens alles over de toegevoegde waarde van katoen voor je huid. Gelukkig kan ik mijn opgedane kennis over meer draagcomfort en een minder broeierig gevoel over een aantal jaar weer gebruiken voor mijn incontinentiemateriaal.

Katoen heeft allang het geitenwollensokken-imago van zich afgeschud. In tegendeel: katoen is hip. En goed voor je vagina. Katoen is hypoallergeen, waardoor de kans op een allergische reactie en een geïrriteerde huid minimaal is.
En het heeft een groot ademend vermogen en is superabsorberend, waardoor je een minder broeierig gevoel hebt.


Aan jou alleen nog de schone taak om je handen te wassen als je je tampon verwisselt of je maandverband verschoont.

Voor meer informatie over het 100% katoenen maandverband, de tampons en het incontinentiemateriaal kun je terecht op de website of Facebookpagina van Sanature.

Furrow op Instagram