arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Beautypillen huid, haar en nagels

De toegevoegde waarde van huid-, haar- en nagelspillen

Waarom zou je een multivitamine slikken als je gezond en gevarieerd eet? Om nog maar te zwijgen over de toegevoegde waarde van beautypillen voor je huid, haar en nagels. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Naast de multivitamine zijn er tegenwoordig steeds meer voedingssupplementen op de markt die de kwaliteit van je huid verbeteren. Deze beautypillen bevatten vitamines, mineralen en antioxidanten die mogelijk een aanvulling kunnen zijn om de conditie van je huid te versterken."

De vraag is of je deze zogenoemde beautypillen überhaupt wel nodig hebt. "Gezonde voeding staat aan de basis van een gezonde huid. Je bent wat je eet en schoonheid zit letterlijk vanbinnen. Je huid is eigenlijk een soort spiegel en vertelt alles over je manier van leven."

Terwijl een crème je van de buitenkant beschermt, doet een beautypil dat van de binnenkant.


Je kan niet verwachten dat als je slecht eet, weinig slaapt en je huid niet verzorgt, je met een pil alles oplost. "Het is geen kwestie van of-of, maar van en-en. Je moet beautysupplementen echt zien als aan aanvulling op een gezonde levensstijl."

Hetzelfde geldt voor het gebruik van (anti-aging)crème. Elian: "Beautypillen kunnen een crème nooit helemaal vervangen. Je huid is een extern orgaan, dus het is belangrijk om hem ook van de buitenkant te blijven behandelen. Terwijl een crème je van de buitenkant beschermt, doet een beautypil dat van de binnenkant."


Anti-agingsupplementen

En dan zijn er ook nog anti-agingsupplementen. "In het geval van Oenobiol Paris Skin Support gaat het om speciale capsules. Deze bevatten vitamine E, lycopeen, luteïne, selenium en Q10 en zijn ontwikkeld om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan."

En ook het voorkomen speelt een belangrijke rol: "De antioxidanten van tomatenextract zijn hier grotendeels verantwoordelijk voor. Maar nogmaals: het is deels je anti-agingcrème, deels een zonnebrandcrème, deels een gezonde levensstijl en deels beautysupplementen."

Het is altijd goed om kritisch te kijken naar de toegevoegde waarde. "Het gaat om de combinatie, maar met behulp van beautysupplementen kan je zeker de welbekende puntjes op de i zetten."

Wil je meer weten over welke beautysupplementen er verkrijgbaar zijn? Op de website van Oenobiol kun je terecht voor meer informatie.

Furrow op Instagram