arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Head & Shoulders 3 Action anti-roosshampoo

Head & Shoulders 3 Action anti-roosshampoo

Je zou hem bijna over het hoofd zien, maar ook je hoofdhuid kan soms wel wat extra aandacht gebruiken. Vooral als je last hebt van roos. Jolanda Grift, hairstylist: “Hoe roos precies ontstaat, is helaas nog niet bekend, maar het heeft eigenlijk altijd met een verstoorde celdeling te maken.”

Roos wordt vaak geassocieerd met droog haar, maar elk haartype kan ermee te maken krijgen: “De oorzaak is heel verschillend. Aanleg, hormonen en leeftijd; het kan allemaal voor roos zorgen.”

Verrassend genoeg hoef je voor de behandeling van roos geen halsbrekende toeren uit te halen: “Toch is niet elke anti-roosshampoo even effectief. Kies in ieder geval voor een haarverzorgingsproduct wat zinkpyrithion bevat. Dit ingrediënt bestrijdt de malassezia-gist die roos veroorzaakt, maar heeft daarentegen geen invloed op de talgproductie van je hoofdhuid.“


Tip: De Head & Shoulders 3-Action-producten bevatten allemaal zink pyrithion, maar ook verzorgende ingrediënten. Hiermee introduceert het merk de eerste cosmeticashampoo met 100% anti-rooswerking.

Daarnaast is het een kwestie van niet te vaak wassen, om te voorkomen dat je de barrière van je hoofdhuid aantast. “En bij voorkeur met lauwwarm water én koud afdouchen. Dit laatste is trouwens niet alleen goed tegen roos, maar zorgt tegelijkertijd voor glanzend haar.”

Anti-roosshampoo

Om ervoor te zorgen dat je huidbarrière door het wassen niet verder beschadigd raakt, moet een anti-roosshampoo het haar en de hoofdhuid op een zachte manier reinigen. “Als je last hebt van roos, is je hoofdhuid vaak extra gevoelig. Gebruik daarom het liefst een shampoo die geen zeep of andere agressieve reinigingsmiddelen bevat.”

Tip: De 3-Action shampoos zijn zo ontwikkeld dat ze je hoofdhuid verzorgen, mild zijn voor je haar én ze je de juiste verzorging geven. Je kunt deze anti-roosshampoo zelfs inzetten voor het onderhoud van gekleurd haar.

En als je een anti-roosshampoo gebruikt, betekent het trouwens niet dat je eventuele andere problemen hoeft te negeren: “Er zijn ook producten op de markt die je haar op een milde manier reinigen, roos verminderen én een verzorgende werking hebben.”


Tip: In de Head & Shoulders 3-Action vind je 4 verschillende producten (jeukende hoofdhuid, glad & zijdezacht, citrus fresh en extra volume) die niet alleen roos verminderen, maar daarnaast ook verzorgende en herstellende eigenschappen hebben.

En probeer ook te voorkomen dat je last krijgt van een geïrriteerde hoofdhuid: “Te agressieve producten, te vaak wassen, verven en verandering van het weer kunnen voor vochttekort zorgen. Hierdoor kan het zijn dat je last krijgt van jeuk en/of schilfers (niet te verwarren met roos!).”


Hoe goed je anti-roosshampoo ook is, zorg ervoor dat je je haar goed uitspoelt: “Gebruik niet te veel shampoo en spoel je haar echt goed uit. Dit om te voorkomen dat je last krijgt van schilfers (shampooresten) en een doffe gloed.”

Tip: Head & Shoulders 3-Action is overal verkrijgbaar voor 3,49 euro. Voor meer informatie over het verzorgen van je hoofdhuid kun je terecht op de website van Head & Shoulders.

Furrow op Instagram