arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
een-spontane-kerst-4

Een spontane Kerst

Kerstmis staat in het teken van samenzijn met je geliefde, familie en vrienden en dan doe je er natuurlijk alles aan om het huis gezellig te maken. Misschien leg je niet meteen de link tussen kerst en een antiroosshampoo, maar naast een goede sfeer in huis, is het ook belangrijk dat jij in deze periode lekker in je vel zit. En dan komt Head & Shoulders om de hoek komt kijken.

Head & Shoulders

Het haarverzorginsmerk wil deze kerst laten zien dat het ondernemen van spontane activiteiten (zowel binnens als buitenshuis!) hoog in het vaandel staat. Daarom kreeg ik van Head & Shoulders de mogelijkheid om de belangrijkste mannen in mijn leven te verrassen.

Juist omdat in de decembermaand het gezinsleven zo belangrijk is, leek het me een leuk idee om samen met bloemist Frank Faber van Prinselijk Gebonden, ons huis alvast compleet in kerstsfeer te brengen. En dan niet alleen met een dennenboom, maar het hele huis moet kerst uitstralen. Frank: “In deze periode kun je met behulp van bloemen en andere vormen van decoratie je huis versieren, waardoor het nog leuker is om thuis te komen.”

een-spontane-kerst-3

Frank: “Zodra het buiten kouder wordt, breng je automatisch toch meer tijd in je huis door. En vooral tijdens de feestdagen, kun je dit gevoel van samenzijn extra benadrukken met een dennenboom, bloemen, kaarsen of een kerstkrans.”

Het blijft überhaupt lastig om iets geheim te houden bij een gezin van 5, laat staan om als verrassing het hele huis in kerstsfeer brengen, maar terwijl mijn zoon Beau op school zit en mijn man Pieter aan het werk is, gaan Frank, mijn jongste dochter Fiene en ik aan de slag om ons huis te versieren met een immens grote Nordmann, meer dan 100 ballen en natuurlijk kan ook een kerstkrans niet ontbreken. “Niets kan de geur van verse dennennaalden overtreffen. Hiermee benadruk je nog meer het ultieme kerstgevoel.”

trends-kerst-2015

Natuurlijke producten

Het mag dan oppervlakkig lijken, maar hoe je eruitziet speelt een grote rol voor je zelfverzekerdheid. En laat roos nu één van de oorzaken zijn, waardoor je minder zelfverzekerd kan zijn. Een slechte haardag, roos of jeukende hoofdhuid kan ervoor zorgen dat je minder openstaat voor creatieve ideeën.

Met behulp van Head and Shoulders Classic 2in1, Menthol 2in1 en For Men 2in1 kun je gemakkelijk en snel van roos verlost worden. En in plaats van je druk te maken over je haar, kun je je bezighouden met bijvoorbeeld het organiseren van een overheerlijk kerstdiner, of dus ‘spontaan‘ je hele huis versieren voor de feestdagen.

een-spontane-kerst-2

Kerstmis staat voor ‘over the top’, maar dat betekent niet gelijk dat je helemaal los hoeft te gaan. Frank:Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar met behulp van natuurlijke producten kun je ook je huis aankleden. Je ziet ook dat er steeds meer natuurlijke materialen worden gebruikt. Nog steeds wel in overdaad en veel, maar met minder glitters of heftige kleurencombinaties.”

“Het leuke is dat kerst hierdoor ook niet eens enorm duur hoeft te zijn. Met een paar extra kaarsen, bloemen in vaasjes of wat appeltjes op tafel kun je ook al sfeer in huis brengen.”

trends-kerst-2015

Kleuren

Zeg je Kerstmis, dan zeg je natuurlijk ook rood. “Met deze klassieke kleur zit je eigenlijk altijd goed. Toch zie je dit jaar ook veel goud, groen en koper en bronstinten terug.” 

De trends voor deze kerst zijn minimalistisch, puur en veel natuurlijke materialen. “Het leuke is dat kerst hierdoor ook niet eens enorm duur hoeft te zijn. Je kunt naar het bos gaan om dennenappels en takken te verzamelen. In combinatie met een paar extra kaarsen, bloemen in vaasjes of wat appeltjes op tafel kun je ook al sfeer in huis brengen.” 

een-spontane-kerst-1

En als je dan toch zo lekker bezig bent, hoef je het natuurlijk niet alleen bij het versieren van de woonkamer te houden: “Je kunt ook andere ruimtes in je huis decoreren door een grote tak in een vaas neer te zetten en daar kerstballen in te hangen.”

een-spontane-kerst

Het uitzoeken van de kerstboom is normaal gesproken weggelegd voor de mannen in ons huis. Er wordt van tevoren uitgebreid gekeken naar de perfecte afmetingen en daarnaast wordt er ook research gedaan naar ‘de naaldvastheid’ van de verschillende bomen. Een echte mannentaak dus, die ik dit jaar spontaan op me neem.

Fiene en ik (en Frank stiekem ook een beetje) zijn dan ook best zenuwachtig hoe Pieter en Beau bij thuiskomst zullen reageren. Benieuwd naar de afloop van deze verrassingsactie? In deze VLOG laat ik zien hoe we het huis volledig in kerstsfeer brengen en zie je de reactie van mijn man en zoon!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram