arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
dermalogica-age-amrt-serum-5

Dermalogica Multivitamin Power Serum review

Vergeet minerale oliën, lanoline en synthetische geur- en kleurstoffen. Dermalogica wil je niet imponeren met een mooie verpakking of een lekkere geur, maar bij dit merk draait het in eerste instantie puur en alleen om het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. In het Dermalogica Multivitamin Power Serum vind je dan ook ingekapselde vitamine A, C én E: alles om een gezonde huid te creëren.

Retinol

Zodra het bij een product gaat om een gezonde huid, moet je meestal op je hoede zijn. De meeste vitamines die daadwerkelijk voor huidverjonging zorgen, kunnen namelijk een hoop bijwerkingen met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat je door vitamine A te maken krijgt met rode vlekken en schilfering en ook vitamine C kan voor een geïrriteerde huid zorgen.

Maar er is hoop, want het ingrediënt HPR in deze Multivitamin Power Serum zorgt wel voor de gewilde huidverjonging, maar zonder de bijbehorende geïrriteerde huid.

dermalogica-age-smart-serum-1

Dermalogica Multivitamin Power Serum review

Het enthousiasme over retinol is groot, maar over de bijbehorende geïrriteerde huid is het iets minder. Om een klachtenregen aan rode vlekken en schilfering te voorkomen, staan niet alle fabrikanten te springen om een hoog percentage retinol te gebruiken.

Het ingrediënt HPR lijkt uitkomst te bieden. In plaats van het percentage retinol te verlagen, heeft Dermalogica gekozen voor een vorm van vitamine A die namelijk al van nature in je huid aanwezig is. In tegenstelling tot andere vormen van retinol herkent je lichaam dit ingrediënt en daarom is de kans op irritatie een stuk lager. Wel de lusten, niet de lasten.

Terwijl normaal gesproken vitamine A onder je ogen een no go (of alleen voor de echte die hards is weggelegd) is, kun je dit serum vanwege de lage irritatiefactor zonder problemen onder je ogen en op je bovenlip gebruiken. En ook nog eens twee keer per dag, dus zowel ’s ochtends als ’s avonds.

dermalogica-age-amrt-serum-6

Vitamine C

En natuurlijk kan vitamine C ook niet ontbreken. Vanwege de instabiliteit van deze vitamine (hij kan slecht tegen licht en zuurstof) heeft Dermalogica gekozen voor een ingekapselde vorm om zo de werking ervan te kunnen blijven garanderen. Ook als het product al een maand in de badkamer staat.

dermalogica-age-amrt-serum-2

Dermalogica Multivitamin Power Serum review

Sowieso speelt de houdbaarheid van alle ingrediënten een grote rol bij dit product. Zo is er (natuurlijk!) gekozen voor het gebruik van een tube om de werking van de actieve ingrediënten te behouden.

Wil je toch liever een apart product voor ’s nachts dan kun je je collectie uitbreiden met het Overnight Repair Serum. In dit nachtserum vind je ook nog eens 14 essentiële oliën om de celdeling te stimuleren, hyperpigmentatie te verminderen en je huidtextuur te verbeteren.

dermalogica-age-amrt-serum-3

Dermalogica Multivitamin Power Serum kopen

Benieuwd naar wat het ingrediënt HPR voor jouw huid kan betekenen? Dermalogica Multivitamin Power Serum (22ml) is verkrijgbaar voor 95 euro bij de diverse Dermalogica verkooppunten.

Furrow op Instagram