arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wiko Lenny 3

COLUMN + WINACTIE: Mam, mag ik een mobiele telefoon?

Dertig jaar later weet ik het nummer nog uit mijn hoofd: 03480-16595. Mijn ouders zijn altijd vrij makkelijk geweest, maar ik kon ze wel kwaad krijgen door te laat thuis te zijn, of überhaupt niet te laten weten waar ik was.
Dat betekende dat ik soms op zoek moest naar een telefooncel (je weet wel, zo'n groen blok op straat met een telefoon erin) om met een kwartje (je weet wel, zo'n muntje uit het guldentijdperk met een 2 en een 5 erop) om mijn moeder te bellen om te zeggen dat ik onderweg was.

Mobiele telefoon

Toentertijd vond ik het licht hysterisch, maar nu ik zelf moeder ben van drie kinderen begrijp ik de ongerustheid van mijn ouders volkomen. Ik snap ook eigenlijk niet hoe mijn moeder het zonder mobiele telefoon heeft volgehouden. De middelbare school van mijn oudste dochter bevindt zich midden in het centrum van Amsterdam en zodra ze ook maar 10 minuten later thuis is dan gewoonlijk, hang ik al aan de lijn om te checken waar ze is.

Mikkie was 9 jaar toen ze haar eerste 'mobieltje' kreeg. Een prepaid-toestel zonder poespas, geen spelletjes, geen WhatsApp en een aantal voorgeprogrammeerde nummers: mama, papa, opa en oma.


9 jaar

Het voordeel van mijn dochter is dat ze zorgvuldig met haar spullen omgaat, verantwoordelijkheidsgevoel heeft en de waarde van een mobiele telefoon kent. Met Beau is het echter een heel ander verhaal.
Hij is zijn fietssleutel minstens drie keer per week kwijt, gebruikt zonder blikken of blozen de iPad als doelpaal en we hebben de aansprakelijkheidsverzekering al meerdere malen moeten inschakelen, omdat hij weer eens iets kapotgemaakt had.

Toch is ook hij op de leeftijd dat het stiekem best handig zou zijn als hij een mobiele telefoon zou krijgen. Daar komt bij dat er op zijn verlanglijstje twee dingen staan: FIFA17 en een telefoon. Helaas komen we niet weg met een exemplaar zonder internet, want Pokémon Go is zijn lust en zijn leven.

Prijs-kwaliteitverhouding

Na een korte zoektocht (eigenlijk viel de rest bij voorbaat al af) is het een Wiko geworden. Niet duur, cool design, groot scherm, goede camera en de mogelijkheid om op Pokémons te jagen.

Wiko druist in tegen de gevestigde mobiele telefoonorde en biedt producten aan voor een (relatief) lage prijs. Het motto 'waarom zou een mobiele telefoon duur moeten zijn', zie je terug in de prijs van de toestellen. Dat is niet alleen handig in het geval van een zoon zonder enig besef van waarde, maar ook als je gewoon zelf niet te veel geld wilt uitgeven aan een mobiele telefoon.


Tommy vs. Lenny 3

Dat het een Wiko wordt, is dus zeker. Nu nog het model. Wordt het een okergele Tommy of de nieuwste Lenny 3? De Lenny 3 onderscheidt zich door het grote HD-scherm, 8MP camera (en bijbehorend 16 GB geheugen!) en twee camera's.
De Tommy is weer net even iets geavanceerder met 4G internet (maar ook duurder!) én heeft een lte-sensor.

Vanwege de prijs neig ik naar de Lenny 3, maar mocht je suggesties hebben, dan hoor ik het graag. Voor meer informatie over de nieuwe toestellen kun je hier terecht.

WINACTIE: Wiko Lenny 3

O ja, en mocht je interesse gewekt zijn: jij kunt ook een Wiko WINNEN. Doe mee met deze winactie door onder in de comments te laten weten voor welk type jij zou kiezen voor jouw zoon/dochter en maak kans op een Lenny 3 ter waarde van 99,00 euro.


Furrow op Instagram