arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Signalen oud

10 signalen dat je ouder wordt

Het feit dat je steeds verder naar beneden moet scrollen als je online je geboortedatum moet invullen zegt ook genoeg, maar dit zijn signalen dat de veertig nadert. Of de vijftig. Of de zestig...

Back to the 70's, again.

Netkousen, beenwarmers en een gescheurde jeans. Been there, done that. Je kunt het positief bekijken; zolang je alle modetrends nog maar één keer voorbij hebt zien komen, valt de schade nog wel mee. Toch?
O, en maak je je minder druk om wat jouw instagramvolgers van je #OOTN* vinden? Ook een teken dat die pensioengerechtigde leeftijd dichterbij is dan je denkt.

Elektrische fiets

Toegegeven: een elektrische fiets is populair en heus niet alleen meer weggelegd voor 70+. En de e-bike, zoals je een elektrische fiets tegenwoordig noemt, is bijna niet meer te onderscheiden van een fiets waar je nog ouderwets op moet trappen. Maar zelfs als je op een Urban e-bike de hele stad 'rondfietst', dan val je nog door de mand. Het feit alleen al dat je het geld hebt om een elektrische fiets te kopen, zegt iets over je leeftijd.

#weekend

Bestaat jouw ideale zaterdagavond uit Netflix op de bank, onder een plaid met een kop (kamille)thee? #OML*. Als je dan ook nog eens besluit om voor twaalven je bed in te duiken, zodat je nog iets aan je weekend hebt, wordt het al helemaal ernstig.

Advocaat met slagroom

Je hoeft je heus niet te schamen dat je liever gezonde quinoawafels met tonijn eet, dan een Big Mac of een diepvriespizza. En dat je gelukkiger wordt van een goed glas wijn dan een Apfelkorn, is ook meer dan logisch. Het zegt alleen wel iets over je leeftijd. Maar de vraag is of je je echt ongerust moet maken aangezien je nog niet aan de advocaat met slagroom zit.

OML

Heb je geen idee waar SWAG, OML, GM, BRB en OO voor staan? #OMG*. Ook het feit dat je nog gwn (=gewoon) de moeite neemt om bepaalde woorden voluit te schrijven, is al een teken dat je niet meer de jongste bent.

Facebook

Staat jouw tijdlijn op Facebook vol met babyfoto's? Of nog erger: foto's van de kleinkinderen? Ongunstig.
En dat zo'n account handig is om te weten hoe het met vrienden van vroeger gaat, of om op de hoogte gehouden te worden van een middelbare schoolreünie draagt daar ook niet aan bij. Dat je überhaupt Facebook (samen met je man) hebt, zegt eigenlijk al genoeg over je leeftijd.

* Begrippenlijst:

  1. OOTN = Outfit Of The Night
  2. OML = Oh My Lord
  3. SWAG = Secretly We Are Gay
  4. GM = Goedemorgen
  5. BRB = Be right Back
  6. OO = Oké, oké
  7. OMG = Oh My GodFurrow op Instagram