Hangende mondhoeken: Bitchy Resting Face


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest
victoria-beckham kirsten-stewart

Victoria Beckham wordt ook wel de queen of ‘Bitchy Resting Face‘ genoemd, maar ook Kirsten Stewart heeft nogal last van dit verschijnsel. Het kenmerk van een Bitchy Resting Face (BRF) zijn hangende mondhoeken waardoor je constant boos of verdrietig kijkt, ook als daar geen enkele reden voor is.

Hangende mondhoeken

Het Bitchy Resting Face heeft niet (alleen) met ouderdom te maken, er zijn ook genoeg jonge mensen die er last van hebben. Ouderdom maakt het trouwens wel nog een stukje erger. Want het volumeverlies en de zwaartekracht waar je mee te maken hebt als je ouder wordt, doen je mondhoeken sowieso geen goed.

Maar de voornaamste reden van dit treurige gezicht vind je in de spier die van je mondhoeken richting je kaaklijn loopt. Bij een BRF is deze spier zo sterk dat hij je mondhoeken naar beneden trekt. Eén ding is zeker, hangende mondhoeken smeer je niet weg. Daar moeten harde maatregelen aan te pas komen. Botox zou botox niet zijn als het niet de ideale behandeling voor het BRF-syndroom is.

Botox rond de mond

Zodra je met botox rond je mond gaat werken, is trouwens de ervaring van je cosmetisch arts van groot belang. Botox voor gevorderden, aangezien er wat meer risico’s aan deze zone zitten dan bijvoorbeeld aan die van je fronsrimpel. Zo kan botox namelijk voor een verergering van hangende mondhoeken zorgen. Hierdoor gaat je mondhoek niet alleen nog meer hangen, maar bestaat er ook kans dat je last krijgt op bijkomend kwijl. Oeps.

maaike-dorsteen

Dat is ook de reden waarom botox nog niet zo vaak wordt gebruikt in de strijd tegen BRF. Veel cosmetisch artsen grijpen eerder naar fillers om hangende mondhoeken mee te behandelen. Zo worden er vaak fillers onder de lip geplaatst om voor volume te zorgen en zo de mondhoeken naar boven te ‘krullen’. Heb je last van een BRF en ben je toch bij de arts voor het opvullen van je lippen, kun je vragen of hij niet nog wat extra fillers in de mondhoeken wil injecteren.

Maar net als bij het Bitchy Resting Face kan een constant aanwezige fronsrimpel (lees: ik) er ook voor zorgen dat mensen denken dat je chagrijnig zorgelijk bent, zonder dat daar echt een reden voor is.

Hangende mondhoeken: Bitchy Resting Face 5.00/5 (100.00%) 1 stem(men)

38 Reacties

 1. Ik krijg dus ook heel vaak de opmerking dat ik zo sjagerijnig of boos kijk, ook al toen ik nog jong was 😉 ik zei dan altijd dat mijn gezichtsuitdrukking nu eenmaal zo is :) helaas moet ik nu dus toegeven dat ik ook tot de groep BRF hoor :(

  1. O jee, weer een nieuw probleem… Helaas kunnen we die niet wegsmeren. Ik weet ook niet of ik er iets aan zou doen. Toch vind ik het best vervelend, want heel veel mensen vinden me daardoor ook arrogant, terwijl ik dat totaal niet ben. Heb jij er last van?

   1. Nee echt veel last heb ik er niet van, ik ben er inmiddels aan gewend haha. En nee wegsmeren lukt niet maar ik zit ook niet te wachten op zo’n krullip als je begrijpt wat ik bedoel en al helemaal niet op kwijlende mondhoeken whaha :)

 2. Aaargh zo herkenbaar :(
  En ik geef onmiddellijk toe dat ik best bitchy kan zijn 😉
  Maar als ik in de spiegel kijk zie ik alleen nog maar alles hangen, inclusief oogleden. Daar krijg ik dan weer spontaan een fronsrimpel van.

  1. Haha. Mijn fronsrimpel is ook nog nooit zo diep geweest. Botox, here we come :-) Neem ik de mondhoeken ook gelijk mee. Zou jij het willen behandelen?

   Bitchy is fijn. Iedereen is af en toe bitchy, toch???

   1. Ik ga nu voor de total package. Ooglidcorrectie, fillers voor marionettenlijn en deze afgrijseijke hangende mondhoeken en misschien baby botox voor rondom ogen. Dan ga ik wel onderhandelen voor een korting :)
    En bitchy blijf ik toch wel, vind ik ook helemaal niet erg 😉

    1. Wat????? Wanneer? En bij wie? Kom ik aan met mijn besluit om botox voor mijn fronsrimpel te gaan doen :-). Ik wil alle details.

     1. Ik wil in september in ieder geval langs gaan voor een consult bij de Peter Velthuis kliniek. Zou ook graag naar Stephan Marks gaan, maar dat is te ver weg voor mij. Je moet er toch al snel een paar keer naar toe.
      Stel het nu al zolang uit, waarom zou ik eigenlijk nog langer wachten?
      Heb de positieve reactie van Linchy gelezen, dat scheelt ook.

     2. Hoi Marianne,

      Ik vind fijn om dat te lezen! Ga gewoon doen.
      Je zal zien, dan word je zooo blij!

      Het verschiel is echt niet te zien. Ik bedoel, niemand ziet dat je fillers hebt, maar jou gezicht word echt beter.
      Ik kan gewoon niet genoeg zeggen hoe blij ik ben met mijn fillers.

      Dus, succes en ik kan niet wachten om jou reactie hier weer te lezen.

     3. Zo Marianne jij durft 😉 poeh ik zou het eng vinden om zoveel tegelijk te laten doen, bang dat ze me niet meer zouden herkennen :)
      Maar ik neem aan dat je daar alle uitleg over zal krijgen bij de cosmetisch arts….ik ben benieuwd hoe het je bevalt en of ik toch hard moet gaan sparen 😉 want het zal best een heel bedrag zijn zo’n total package, ik zou ook korting vragen…;)

 3. Haha, o zo herkenbaar!
  Mensen zeggen ook heel vaak tegen mij: “Kijk niet zo boos.”, terwijl ik kijk gewoon normaal. Dan heb ik zoiets van… het is mij gezicht…
  Nu weet ik het hoe dat komt! Maar ook iets aan het doen, weet ik niet

  Haha, BRF-club!

 4. Aha, dan heeft het nu een naam, want ik krijg ook vaak te horen wat kijk je boos =((
  en ik ben nooit boos.
  Dan maar de hele dag met een smile om je mond om die spieren te trainen =))

 5. Hier ook heel herkenbaar :)
  Wat kijk je boos, of nog erger: ‘kijk niet zo ontevreden’
  Ik let er op als ik nieuwe mensen ontmoet of iets moet presenteren ofzo….mondhoeken gewoon een beetje liften!

  @Maaike, meen je het serieus van de botox aan je fronsrimpel? Ik dacht dat een no go area was? Heb je helemaal niet nodig hoor!

  1. @Charlotte, nee juist een enorme go area. Ik erger me dood aan mijn fronsrimpel en ben ook zo benieuwd. Natuurlijk met video, artikel en alles :-) Ben alleen zo bang dat ik doorsla. Dus dan jullie hulp nodig natuurlijk.

   Let je er speciaal op dat je je mondhoeken lift?

   1. Ik kijk uit naar jouw botox verhaal. Houdt iets je nog tegen, of staat er al een afspraak in je agenda?
    Ik let er inderdaad op dat ik ze lift – zonder dat er een rimpel ontstaat :) (best gek eigenlijk…) …het ziet er een stuk vrolijker uit en ik voel me wat zelfverzekerder volgens mij…

 6. Voorlopig houd ik het bij een beetje highlight bij de mondhoekjes. Zo ogen ze vrolijker :).

  Ik begrijp nu wel de jolly joker mondjes van Linda de Mol en Albert van der Linde. Te veel fillers onder de lip!

 7. Wat is dit toch een heerlijke site. Mijn BRF-kwadraat is ineens veel minder erg.

  Marianne, ben ook heel benieuwd naar je ervaringen. Ik moet ook want die opgetrokken wenkbrauwen hou ik niet vol.

  Linchy, bij wie ben jij geweest voor je fillers?

  1. Ik moet zo lachen, iedereen aan de botox en fillers. En tussendoor rollen met de Dermaroller. En Brigitta aan het kokkerellen met antirimpelcrèmes :-)

   1. Maaike, ik moet ook zo hard lachen!
    Niet te geloven, maar het lijkt dat jouw site alleen maar bezocht wordt door een bunch of boos kijkende, chagrijnige bitchy vrouwen 😀 😀 😀
    die ook tussendoor allerlei rare dingen doen om hun rimpels weg te werken.
    Ha ha, rare club zijn we…

    Cee, ik heb in Eindhoven gedaan. Als je geïnteresseerd bent, kan ik je via Maaike de naam van mijn cosmetisch arts mailen.

   2. Ja grappig is het he :) “Nee hoor, ik vind uiterlijk helemaaaal niet belangrijk” zei ze terwijl ze uren voor een vergrotende spiegel stond te turen of ze weer een nieuwe rimpel zag. en hop daar was er weer een door die samengeknepen ogen 😉

 8. Wat me wel opvalt is dat niemand zuur is. Er zijn van die websites waar iedereen ‘klaagt’. Ik vind dus dat iedereen op Furrow heel positief is en lol heeft in het rimpels bestrijden.

 9. Linchy, graag. Woon weliswaar in randstad maar daar kan je toch nergens voor de deur parkeren.

  Wegens gevaar op vollopen zou ik die dermaroller wel na het douchen gebruiken :-)

 10. ik heb 5 dagen geleden botox in mijn monhoeken laten doen. Kan bijna niet meer praten, eten of drinken. Echt vreselijk. Het voelt en zo ziet het er ook uit of ik verdoofd ben bij de tandarts. Is dit normaal? Arts was ook zeer agressief opdringerig in het slijten van meer zones botox dan de kraaienpootjes waar voor ik kwam. Voel me behoorlijk stom dat ik er in ben getrapt. Eens maar nooooit meer. Dan maar een chagerijnig hoofd, nu zie ik er uit als een badeend.

  1. O, Jet wat een drama voor je. Ik ga gelijk een van de experts een sms sturen dat ze even moeten reageren. Botox in de buurt van je mond is altijd een risico. Kan dus voor afhangende mond zorgen. Wat ellendig dat het jou overkomt. Ik zou ergens voor een second opinion gaan en advies vragen. Eventueel melding maken.

   1. Ik heb vaak botox in frons en kraaienpoten gedaan. Altijd super tevreden met het resultaat. Maar de mond is dus een drama. Hele mond inmiddels kapot van binnen omdat het eten steeds in mijn wangen zakt (echt heeeeel onsmakelijk)Ga morgen contact met de ‘arts’ opnemen. Tot die tijd houd ik zijn naam nog even geheim…..

  2. Ik vond mijn botox de eerste dagen ook een beetje gek aanvoelen, maar na een week was dat weg. Is alleen totaal anders als het gaat om een fronsrimpel natuurlijk.

 11. Ik heb vaak botox in frons en kraaienpoten gedaan. Altijd super tevreden met het resultaat. Maar de mond is dus een drama. Hele mond inmiddels kapot van binnen omdat het eten steeds in mijn wangen zakt (echt heeeeel onsmakelijk)Ga morgen contact met de ‘arts’ opnemen. Tot die tijd houd ik zijn naam nog even geheim…..Leuke site overigens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *