Dit moet je niet eten voor een gezonde huid


5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid-3
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

In de zoektocht naar de eeuwige jeugd is het belangrijk dat je zo veel mogelijk groente eet en water drinkt. Maar er zijn ook een aantal dingen die in eerste instantie gezond lijken, maar waarvan de rimpels spontaan in je gezicht schieten. 5 dingen die je niet mag eten voor een gezonde huid:

Honing

Alles wat ook maar enigszins neigt naar suiker, daar moet je eigenlijk met zo’n groot mogelijke boog omheen lopen. Suiker hecht zich aan het collageen in je huid en versnelt de veroudering. Oeps. Honing mag dan een natuurlijk product zijn, maar het eten van suikers (in welke vorm dan ook) zorgt voor het vrijkomen van insuline wat ook weer een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van (nieuwe) rimpels. 

5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid

Pastinaak

De vraag is gelukkig hoe vaak je überhaupt deze groente eet, maar pastinaak is iets wat je zo min mogelijk zou moeten eten. Het bevat veel zetmeel, waardoor je bloedsuiker te snel verhoogt (lees: rimpels).

Wil je per se aan de pastinaak, dan kun je deze groente het beste koken. Hierdoor stijgt de insuline in je bloed minder snel, waardoor je de schade misschien kunt beperken tot het ontstaan van fijne lijntjes, in plaats van diepe rimpels.

5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid-2

Frisdrank

Eén blikje cola is niet alleen slecht voor je tanden, het staat ook gelijk aan minimaal één rimpel. Ook van de lightversie schieten de rimpels spontaan in je gezicht. Jouw lichaam moet zo veel moeite doen om de frisdrank te verteren, dat er weinig ruimte overblijft voor het vervoeren van andere afvalstoffen. Het gevolg: een grauwe en futloze huid.

Sowieso is het advies om zoetstoffen te vermijden. Zoetstoffen zorgen er namelijk voor dat je uiteindelijk meer trek krijgt in suiker of het eten van koolhydraten (lees: suiker).

Melk

En ook voor melk geldt dat het in eerste instantie een stuk ongezonder is dan het lijkt. Zo kan een te veel aan melk leiden tot een onrustige huid, puistjes en rimpels. Behalve verborgen suikers vind je in melk ook groeihormonen die kunnen zorgen voor een verhoogde talgproductie. En verwar deze groeihormonen niet per ongeluk met groeifactoren in je gezichtscrème. De eerste zijn slecht voor je huid, in tegenstelling tot groeifactoren die rimpels wel als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

5-dingen-die-je-niet-mag-eten-mooie-huid-6

Rijst

Witte, bruine of gele rijst: in de zoektocht naar de eeuwige jeugd is het beter om je nasi voortaan helemaal zonder rijst te eten. Ook maakt het niet uit of je de gebakken, gekookte of gestoomde variant eet. Elke vorm van rijst doet je huid verouderen. Rijst valt in de categorie koolhydraten en is dus een verkapte vorm van suiker en zorgt op die manier dus voor huidveroudering. Dus dat wordt voortaan sashimi in plaats van sushi en garnalen met groente in plaats van paella. Als je het goed wilt doen tenminste.

Beoordeel dit artikel

7 Reacties

 1. Grappig.
  in de meeste dingen kan ik me wel vinden alleen die rijst ..?
  Hoe kan t dan dat Aziaten en donkere mensen zo lang rimpelloos blijven?
  Die eten bijna altijd rijst… 😉

 2. Jeetje zeg. Het zal allemaal wel meewerken maar het zit ook in de genen. Mijn oma van 85 snoept graag en eet elke dag rijst (ze is indonesisch) haast geen rimpeltje te bekennen??

 3. Ha, een lijstje dat me vrolijk stemt. Frisdrank ben ik al een jaar meegestopt, honing en rijst vind ik überhaupt niet lekker. En pastinaak en melk gebruik ik al amper meer.

 4. Heerlijk hoor een beetje honing in mijn thee 😉 de rest doet me niets en met mijn lactose intolerantie is melk al een no-go. Dat van die rijst verbaasd mij idd ook. Aziatische mensen zien er altijd zo jeugdig uit.

 5. Interessante feitjes, weten we dat ook weer! Wat ik nog even met jullie wil delen is dat “stevia” het nieuwe populaire plantje uit Zuid Amerika een prima vervanger is voor suiker. Het is 30% zoeter dan suiker maar heeft niet de vervelende bijwerkingen van de suiker zoals wij die kennen. Dr. Kris Verburgh van de voedselzandloper, maar ook Jetske Ultee keuren het gebruik van stevia goed als vervanging van gewone suiker.

  1. Ruben, ik plaats wat vraagtekens bij ‘feiten’. Het wil er bij mij niet in dat alle koolhydraten slecht zijn. Geraffineerde suikers, witte rijst, daar kan ik me wat bij voorstellen. Maar bruine rijst, volkoren pasta. Niemand heeft mij nog kunnen overtuigen dat ze slecht zijn. Ook Maaike niet :). En als je ‘pastinaak’ googelt, krijg je vrijwel uitsluitend positieve verhalen. Pastinaak zou veel vitamines, anti-oxidanten en mineralen bevatten.

 6. Vreemd en honing is wel goed als je het op de huid smeert.
  Bruine rijst eet ik nu ipv. Witte rijst, omdat het ‘gezonder’ is ??
  De rest gebruik ik nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>